bullet journal maart 2018

Mijn bullet journal: de mooiste pagina’s van maart 2018

Mijn bullet journal blogpost is er iets later dan gebruikelijk deze maand, maar here we are. Dit keer niet alle pagina’s van mijn bullet journal, maar alleen de mooiste pagina’s. Of ja, de pagina’s en andere dingen die ik het best gelukt vond in maart. Kijk maar mee.

Lees hier meer over wat voor pennen en materialen ik gebruik in mijn bullet journal.

Plantjes tekenen & natuurthema

Het was maart en ik had zin in de lente. En hoewel dat qua weer niet echt lekker ging (het ging zelfs vriezen!), werd het wel in mijn bullet journal wel lente. Ik vond het namelijk een goed idee om veel groen en geel te gebruiken en plantjes te tekenen. Lekker vrolijk en kleurrijk. Ik ben best blij met hoe alles uitpakte, alhoewel ik van tevoren niet per se een natuurthema in gedachten had – ik doe gewoon waar ik zin in heb die week – werd het toch een samenhangend geheel.

‘Ik ben best blij met hoe alles uitpakte, alhoewel ik van tevoren niet per se een natuurthema in gedachten had’

Mijn beginpagina is wel helemaal in thema: groen, geel en getekende planten. Ik vind planten echt leuk om te tekenen omdat het ongelofelijk makkelijk is. Je tekent een vierkantje en je hebt een plantenpot. Vervolgens heb je zo een cactus, lavendel of een narcis. Hier kun je onder andere een voorbeeld zien hoe je planten tekent in je journal, ook goed te doen voor beginners. Zo pakte mijn beginpagina uit.

Beginpagina maart

bullet journal maart 2018

Blogtracker

De gele washi-tape met planten, van de Kruidvat-collectie van Diana Leeflang, vind ik ontzettend mooi. Ik plakte het deze maand bij mijn blogtracker en hield de rest van de pagina rustig.

bullet journal maart 2018

Favoriete weekly & mooiste details

Ik was deze maand niet heel tevreden over mijn wekelijkse spreads. Al probeerde ik wel veel uit en dat is ook leuk om te doen, het pakte niet altijd goed uit. Soms werd het rommelig en niet precies hoe ik wilde. Mijn eerste weekly van de maand is mijn favoriet. Met kartonkleurig papier op de achtergrond, een zelfgetekende madeliefje en meisje en illustraties uit Flow.

bullet journal maart 2018

bullet journal maart 2018

Deze illustratie uit de Flow vond ik ook zo lief. En vogeltjes horen natuurlijk bij de lente, dus dit paste perfect.

bullet journal maart 2018 slaaplog

De verdere weekly’s werden wat rommeliger, maar ik ben wel enthousiast over deze slaaplog. Ik hield op deze twee pagina’s vier dagen bij en in het midden plakte ik een stuk blauw papier. Daarop had ik een vakje gemaakt voor notities aan de andere kant, en een slaaplog zoals je hier kunt zien op de foto. Handig en leuk om bij te houden.. al vergat ik het ook weer om te doen. Oeps.

bullet journal maart 2018

Ik teken al vaak doodles en dingen bij mijn wekelijkse spread, maar hele pagina’s tekenen is ook zo fijn om te doen. Daarom wil ik dat ook vaker doen. Hierboven tekende ik heel minimalistisch een meisje met rode lippen. Volgende keer wil ik weer wat meer uitpakken, want ik heb zin om mijn bullet journal een beetje in een art journal te transformeren.

‘Ik heb zin om mijn bullet journal een beetje in een art journal te transformeren’

Deze weekly was ook wel leuk

Oke, de bijna laatste weekly van maart lukte ook wel aardig. Ik ben zo blij dat de kleuren goed bij elkaar pasten – okergeel en mint blijken samen goed te werken, love it! Als ik naar deze pagina kijk denk ik: ja, dit is echt mijn stijl.

bullet journal spreads maart 2018
bullet journal spreads maart 2018

Deze illustratie uit Flow paste er qua kleuren zo goed bij. Ik vind deze echt prachtig.

En een boekquote

Op een of andere manier ben ik nooit op het idee gekomen om quotes uit boeken te handletteren, terwijl dat een vet goed plan is. Bij Marlinda van Lightning Bugs kwam ik deze mooie lentequote tegen uit het boek In Het Schemer Fluit De Merel – Linda Olssen. Ik besloot er meteen een hele pagina aan te wijden. Het resultaat is best awesome, al zeg ik het zelf. Dit ga ik ook vaker doen!

bullet journal maart 2018

Dat was mijn journal alweer. Vinden jullie het fijn om zo alleen een selectie uit mijn journal te zien of wil je juist álles zien? Laat het me even weten in de reacties. Tot volgende maand.