bookbloggers-handlettering favoriete boekbloggers

Mijn favoriete mede-boekbloggers

Ik blog enorm graag over de boeken die ik heb gelezen, maar lees ook graag recensies van mijn mede-boekbloggers. Omdat er een overvloed aan (boek)bloggers zijn, deel ik vandaag een paar van mijn favoriete boekbloggers met je. Waar je, net als hier natuurlijk (hallo zelfpromotie!), hele fijne recensies kunt lezen. Want even eerlijk: het gaat niet alleen om prachtige boekfoto’s, maar ook om steengoede recensies met inhoud.

Anneke van Een Letter Meer Graag

Anneke vind ik heel innovatief als boekblogger. Zo vraagt ze haar lezers om haar uit te dagen voor een boekchallenge, denk aan het lezen van een klassieker of proberen om een boek per week uit te lezen. Enorm leuk, vind ik dat. Onlangs schreef ze deze toffe blogpost met daarin een brief aan Lara Jean uit de boeken van Jenny Han. Ook weer zo leuk en goed bedacht! Bij Anneke’s blog denk ik vaak: zoiets had ik zelf willen bedenken! Net even anders en ‘out-of-the-box’. Dus ja: als je Anneke nog niet kent, zeker volgen. 🙂

Emmy van Zon En Maan

Als ik aan de YA-community in Nederland denk, dan denk ik zeker aan Emmy van Zon en Maan. Ze blogt over boeken (volgens mij al best lang ook), maakt kaarsen en zeep in boekenthema en geeft o.a. workshops over boekbloggen. Mega leuk! Haar recensies lees ik erg graag, omdat ze goed zijn geschreven en heel eerlijk zijn. Zelfs als ik een boek zelf al heb gelezen, denk ik er na een recensie van Emmy weer anders over. Emmy moet je zeker volgen, vooral als je recensies over fantasyboeken wilt lezen.

Inge van Paperlunch

De boekblogger waar ik het meest om moet lachen is sowieso Inge van Paperlunch. Zo maakte ze deze hilarische blogpost waarin ze covers van YA-boeken ontleed en een quiz deelt over wat voor YA-cover jij zou zijn. Haar manier van schrijven zit vol met humor, en daar hou ik van. Ik moet tijdens het lezen van haar blogposts zelfs hardop lachen.

Judith van Judith Blogt Solo

Bij Judith spot ik vaak boeken die ik zelf ook wil lezen. Heel handig, want zo weet ik meteen of een boek wel of niet de moeite waard is. Haar recensies zijn lekker duidelijk en goed geschreven. Ze leest van alles: feelgood, thrillers, young adult en soms non-fictie. Een hele fijne blog, zeker omdat ik er inspiratie op doe voor boeken. Door Judith wil ik bijvoorbeeld graag nog YA-thrillers lezen van Mel Wallis de Vries. Ik vind altijd wel een boek dat ik op mij TBR-lijst wil zetten. 🙂

bookbloggers-handlettering favoriete boekbloggers

Jurgen van JMC Timmermans

Jurgen blogt niet enorm vaak, maar als ‘ie blogt is het fantastisch. Op zijn blog lees je met name recensies over Nederlandse literatuur. Jurgen studeert zelf Nederlandse Taal en Cultuur (funfact: ik zat ooit bij een college bij Jurgen in de klas, maar toen wist ik nog niet dat hij ook blogde over boeken). Hij weet veel van Nederlandse literatuur, en dat merk je ook in zijn recensies. Ze zijn stuk voor stuk zorgvuldig geschreven. Ik lees de recensies daarom ook graag. Bovendien doe ik inspiratie op via Jurgen’s blog (of anders wel via Twitter), en weet ik zo binnen no-time weer welke literaire boeken ik moet gaan lezen.

Lisa van Leave No Story Behind

Fan van New Adult en Young Adult? Dan zit je bij Lisa’s blog zeker goed. Ik vind haar blog Leave No Story Behind heel overzichtelijk, je ziet namelijk in een overzicht welke nieuwe blogposts online staan. Lisa schrijft op een hele eigen manier haar recensies en neemt nooit een blad voor de mond. Als het een vreselijk boek is, dan vertelt ze dat ook en zijn de sterren niet om over naar huis te schrijven. Ik vind vooral de recensies over New Adult-boeken erg fijn, omdat ik het zelf moeilijk vind in te schatten of een NA-boek helemaal mijn ding is. Door Lisa weet ik welke NA-boeken ik in de toekomst wel moet lezen en welke niet.

Welke boekbloggers volg jij graag?