Mijn favoriete series op Videoland

Met Netflix zijn we inmiddels allemaal bekend. En ook Videoland is onder het grote publiek inmiddels wel bekend. Toch wordt die laatstgenoemde streamingdienst nog vaak onderschat. De website staat natuurlijk bekend vanwege de bekende guilty please televisie. En hoewel ik daar zelf ook groot fan van ben, wil ik jullie graag de andere kant van Videoland laten zien. Er zijn namelijk ook genoeg kwaliteitsseries die de moeite waard zijn!

1. The Handmaid’s Tale

Ja, het is waar. Beide seizoenen van deze veelbesproken en vaak bekroonde serie staan op Videoland. De serie is gebaseerd op het gelijknamige van Margaret Atwood en gaat over dienstmeid Offred. Het verhaal speelt zich af in de dystopie Gilead, een totalitaire samenleving die ooit deel uitmaakte van de Verenigde Staten. Gilead lijdt onder milieurampen en een kelderend geboortecijfer. De republiek wordt bestierd door een bizar fundamentalistisch regime dat vrouwen als staatseigendom ziet. Offred heeft slechts twee doelen voor ogen: overleven en de dochter vinden die haar is afgenomen.

2. Mocro Maffia

Mocro Maffia is een serie ontwikkeld door Videoland en dus exclusief te zien bij deze streamingdienst. De serie is ontwikkeld door Thijs Römer en Achmed Akkabi en gaat over de onderwereld in Amsterdam. Eerder schreven journalisten Wouter Laumans en Marijn Schrijver al een gelijknamig boek over de opkomst van deze nieuwe generatie zware criminelen. De serie is zeker aan te raden, maar niet zo geschikt om te binge-watchen en zeker niet (laat) in de avond. De beelden kunnen namelijk behoorlijk heftig ervaren worden.

3. Judas

Deze serie behoeft weinig uitleg. Het is gebaseerd om het gelijknamige boek van Astrid Holleeder en vertelt haar jeugd en haar verleden en heden met haar criminele broer Willem. Voor deze serie geldt dezelfde disclaimer als die voor de serie hierboven. Kijken met mate en niet net als ik alles in één keer binge-watchen, want dit verhaal komt toch een soort van best dichtbij.

4. Zwarte tulp

Net als Mocro Maffia en Judas is ook dit een Videoland-productie. Ik moet zeggen, dat doen ze toch wel goed! Gelukkig is dit verhaal iets toegankelijker. Verder zit deze serie vol met fijne acteurs zoals Anna Drijver en Benja Bruijning. Wellicht ontdekken jullie al een patroon in mijn favorieten, dit is namelijk ook een (familie)drama. Vanwege een mysterieus ongeluk in het verleden zijn twee families erfvijanden geworden. Hun al jarenlang voortdurende vete wordt versterkt en actueel gehouden door de race om de zwarte tulp. Beetje bij beetje wordt het mysterie uit het verleden ontrafeld. Niets is wat het lijkt, maar zeker is dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden over leven en dood, liefde en haat, loslaten en vasthouden, harmonie en chaos.

Heb jij een Videoland-account? En wat zijn jouw favoriete series?