Monthly Musts #5 | Waar we naar uitkijken in november

Brrrrr. Dit is de herfst waar we zo op hebben gewacht. Een prachtig lage zon, dikke truien, boswandelingen… Je kent het wel. En wat is er fijner dan op de bank ploffen met een fijn boek nadat je verkleumd of verregend binnenkomt. Culturele evenementen zijn er ook te overschot, want ook programmeurs snappen waar we behoefte aan hebben in deze periode: films en theater.

Books


Na een overvol oktober is het in november wat rustiger in uitgeversland. We maakten een selectie van 3 uiteenlopende exemplaren. Voor ieder wat wils. Een kerstboek, jazeker. Het nieuwe boek van Sophie Kinsella verschijnt namelijk in de vorm van Christmas Shopaholic. Daarnaast een dichtbundel, alweer het tweede boek van Tim Hofman: Grappig jammer. Ten slotte een nieuwe roman van Tommy Wieringa, genaamd Totdat het voorbij is.

Films en series


Jaaaaaaa, The Crown seizoen 3! Oh my, wat heb ik daar lang op gewacht. Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten schreef Anna twee jaar geleden een artikel over deze serie, genaamd: The Crown: wat is feit en wat is fictie? En tot op de dag van vandaag is dit een van onze meest gelezen artikelen. Ik ben dan ook zeker van plan een nieuwe versie hiervan te maken zodra het seizoen verschijnt. Naast The Crown verschijnen er verschillende kerstfilms bij Netflix deze maand en de verfilming van Stephen King’s Doctor Sleep gaat in premiere.

Events

Zoals we al even noemden, staan er deze maand 2 events in de planning: Jonge Harten theaterfestival in Groningen en Noordelijk Film Festival in Friesland. Genoeg te doen, dus!