Monthly Musts #6 | Waar we naar uitkijken in december

Yes, het is zo ver! Deze maand doen wij weer mee met blogmas en schrijven we iedere dag tot aan kerst een mooi artikel voor jullie. Vandaag vertellen we je er meer over & delen we onze favoriete culturele evenementen van aankomende maand.

Ga jij binnenkort een weekend weg naar bijvoorbeeld Maastricht, Londen of Kopenhagen? Blijf dan onze website checken, want over al deze steden hebben wij wat leuks geschreven. Ben je nog op zoek naar leuke, winterse evenementen? Ook die vind je snel hier! En natuurlijk bieden we je ook een hele hoop lijsten aan met binge-watch waardige series en films. Ook zijn we bezig met een special gift guide met allerlei cadeautips. En naast dit alles blijf je natuurlijk gewoon recensies lezen in december. Vandaag trappen we blogmas af met onze decemberfavorieten.

Hebban adventskalender (online)

Het is december, de gezelligste maand van het jaar! Met de Hebban Adventskalender wordt het aftellen tot kerst een waar spektakel: houd de vierentwintig deurtjes in de gaten en ontvang elke dag een cadeau. Op de allereerste dag heeft uitgeverij De Bezige Bij een spannende verrassing voor je!

The Aeronauts (in het filmtheater)

1862 – ballonvaarster Amelia Wren (Felicity Jones) en wetenschapper James Glaisher (Eddie Redmayne) ondernemen samen een expeditie met als doel het hoogterecord ballonvaren te verbreken. Terwijl de wereld vol ongeloof toekijkt, komen Amelia en James steeds dichter bij een revolutionaire doorbraak en ontdekken ze geleidelijk aan ook meer over zichzelf en hun doel als mens op het vasteland. The Aeronauts is een waargebeurd verhaal met in de hoofdrollen Felicity Jones (The Theory of Everything, On the Basis of Sex) en Eddie Redmayne (Fantastic Beasts, Les Misérables). Dit verhaal vol actie, romantiek en avontuur is een ode aan het eeuwige verlangen van de mens naar vooruitgang.

Tweedehands boekverkoop (in De Nieuwe Kolk)

Heerlijk snuffelen tussen de oude boeken en mooie exemplaren vinden om jouw boekenkast mee aan te vullen. Dat kan tijdens de tweedehands boekverkoop van DNK.

Bibliotheek DNK ververst iedere week haar collectie, zodat er bij elk bezoek nieuwe titels klaar staan. Dat betekent dat de bibliotheek af en toe ook afscheid moet nemen van oude bekenden. Daarom organiseert de Bibliotheek een tweedehands boekverkoop in De Nieuwe Kolk. Een mooie gelegenheid om goedkoop boeken in te slaan!