Monthly Musts #2 | Waar we naar uitkijken in augustus

Daar zijn we weer. Met onze Monthly Musts – iets dat we eigenlijk al heel lang doen, maar nu in een nieuw jasje wordt gestoken. Waar we eerder verschillende artikelen deelden met de films, boeken en evenementen waar we naar uitkeken in de opkomende maand, voegen we deze elementen nu samen in deze rubriek.

Books

In augustus verschijnt alweer deel 6 van de razendpopulaire Millennium-reeks. Ook Jente Posthuma, die in 2017 haar debuut schreef, komt deze maand met een nieuw boek. Ik las Mensen zonder uitstraling en was erg enthousiast en ben dus ook benieuwd naar haar nieuwe boek. Na Riverdale – hoe het allemaal begon verschijnt nu ook Riverdale – de roadtrip. Nadat ik afgelopen seizoen met gemengde gevoelens gekeken heb, ben ik erg benieuwd naar het niveau van dit boek. Desalniettemin heeft het me nieuwsgierig gemaakt en wil ik het graag een kans geven. Het laatste boek wat mijn aandacht trok was Drie kleine leugens, het deed me meteen denken aan de boeken van Liane Moriarty en aangezien ik van haar boeken ontzettend genoten heb, klinkt dit boek mij ook goed in de oren.

 

Films & Series

 

Wauw, Netflix heeft weer z’n best gedaan deze maand. Onder andere 13 reasons why, Dear white people en Derry Girls komen met een nieuw seizoen deze maand. Guilty pleasure alert is Zoop dat deze maand verschijnt bij Videoland. En ook op het gebied van nieuwe films hoef je je in augustus niet te vervelen. Wij raden Blinded by light en A Rainy Day in New York aan.

 

Events

15 tot en met 25 augustus staat het Noorderplantsoen in Groningen in het teken van Noorderzon. Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld… én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

De 29e editie van het festival vindt plaats van donderdag 15 augustus tot en met zondag 25 augustus 2019 in het Noorderplantsoen en op vele locaties DownTown Groningen. Wij presenteren nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Noorwegen, België, Duitsland, Thailand, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen.