films ryan gosling

De mooiste bioscoopfilms in december 2016

December is een maand waarin we veel binnen zijn en bizar veel films en series kijken. Hoewel dit ontzettend fijn (en vaak welverdiend) is, mogen de bioscoopfilms die deze maand nieuw verschijnen natuurlijk niet vergeten worden. Daarom delen wij vandaag onze favorieten.

1. The Salesman

The Salesman is een film van Ashgar Farhadi, regisseur van o.a. A Seperation. De film speelt zich af in Iran gaat over Emad en Rana die verhuizen naar een nieuw appartement, omdat hun eigen woning dreigt in te storten. Het leven van dit jonge koppel verandert al snel wanneer Rana iets vreselijks overkomt en Emad er alles aan doet om de waarheid te achterhalen. The Salesman werd in Cannes al bekroond voor beste scenario en beste acteur en won ook de World Cinema Amsterdam publieksprijs. Klinkt veelbelovend, dus. Volgens ons een echte must-see.

The Salesman draait vanaf 8 december in de bioscoop.

2. Collateral Beauty

Collateral Beauty is volgens ons een echte must-see tijdens de feestdagen. De film bestaat uit een Hollywood sterrencast (Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley, Naomie Harris), speelt zich af in New York, gaat over eenzaamheid in de decembermaand én heeft een happy end. Wat heeft een mens nog meer nodig tijdens kerst?

Collateral Beauty draait vanaf 15 december in de bioscoop.

3.Les Saisons

In Les Saisons nemen Jacques Perrin en Jacques Cluzaud de kijker meer op een prachtige reis door de geschiedenis van de Europese wildernis. Deze natuurdocumentaire is, zoals de trailer ons verteld, gefilmd vanuit de ogen van de dieren. Voordat mensen het Europese oerbos omvormden tot platteland, behoorde dit namelijk lange tijd tot roedels wolven, wilde paarden, wolven en beren. Droom weg bij de prachtige dieren en geniet van een middagje (of avondje) dier in plaats van mens deze decembermaand.

Les Saisons draait vanaf 15 december in de bioscoop.

4. La La Land

De laatste film uit deze reeks fijne bioscoopfilms is een film waar wij al sinds dit bericht naar uitkijken: La La Land met (volgens ons) golden duo Emma Stone en Ryan Gosling. De film gaat over jazzpianist Sebastian en beginnend actrice Mia die in het romantische en kleurrijke La La Land verliefd op elkaar worden. Deze film is een ode voor iedereen die durft te dromen en is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical. Naast bovenstaande trailer is er ook nog deze clip waarin Ryan Gosling ‘City of Stars’ zingt. Wij zijn op slag verliefd (en fan!).

La La Land draait vanaf 22 december in de bioscoop.

Foto via Flickr