IFFR Rotterdam 2017

Must-do voor elke filmliefhebber: IFFR 2017

Afgelopen week ging de 46e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van start. Een evenement dat volgens ons elke filmliefhebber moet bezoeken. Anna bezocht zaterdag 28 januari 2017 CJP Serveert @ IFFR en vertelt over haar ervaring met IFFR.

De eerste keer IFFR

Afgelopen weekend bezocht ik voor het eerst (maar zeker niet voor het laatst) IFFR. Dit had een reden, want de film van mijn onofficiële schoonbroertje werd hier namelijk getoond. Daan Alberts won afgelopen jaar namelijk Kunstbende in de categorie Film. Eén van de prijzen die hij won was een vertoning van zijn film op het International Film Festival Rotterdam (hoe gaaf is dat!). Daans film opende de dag waarna CJP Serveert nog drie andere films vertoonde. Twee van deze films, Rèparer les Vivants en Moonlight zullen op zeer korte termijn gerecenseerd worden, dus houdt hiervoor de website goed in de gaten. Ben je benieuwd naar Daans film? Kijk dan snel mee!

Zelf ben ik erg onder de indruk van de dag die CJP in samenwerking met IFFR heeft georganiseerd. Ik ben ook zeker van plan vaker een evenement van ze te bezoeken. Op de middelbare school kreeg ik ieder jaar een nieuwe CJP-pas. Eerlijk gezegd was ik er helemaal niet van op de hoogte dat hun doelgroep nog tot en met de leeftijd van 30 jaar reikt. Ik ben ze meteen gaan volgen en wil in het vervolg ook meer aandacht besteden aan CJP op Must Magazine. Is er dus iets dat je wilt weten over deze organisatie? Laat het me dan weten!

IFFR Rotterdam 2017

Programma IFFR 2017

Het International Film Festival Rotterdam duurt nog tot en met zondag 5 februari 2017. Het programma is eindeloos dus neem vooral een kijkje. Elke dag vinden er, de hele dag door, evenementen rondom film plaats in Rotterdam. In allerlei verschillende categorieën en prijzen. Is Rotterdam te ver weg? Ook in Groningen vindt een editie van het festival plaats. Hier betaal je als student maar €5,- voor een film op het festival. Mij zul je er dus zeker tegenkomen deze week.