Must-do: food festivals en andere leuke evenementen in mei & juni

Must-do: leuke evenementen in mei & juni

De categorie must-do is behoorlijk ondergesneeuwd op onze blog. Maar nu de zomer er weer aankomt heb ik zin om wat te schrijven over evenementen. Met het mooie weer vind ik het namelijk heel gezellig om naar foodtruck festivals te gaan of een ander (gratis) evenement. Ik verzamelde een paar leuke tips voor je – van Leeuwarden tot Maastricht en van Enschede tot Amsterdam.

Delft Fringe Festival | Delft

Van donderdag 31 mei tot en met zondag 10 juni kun je naar het Delft Fringe Festival. Dat, je verwacht het niet, in Delft is. Volgens mij een enorm leuk festival, omdat je door de hele binnenstad kunt lopen om verschillende podia te bezoeken. En er zijn veel diverse dingen te bekijken: muziek, theater, circus en ook dans en zelfs opera. Sowieso iets wat je leuk zal vinden dus. Extra awesome: dit festival geeft vooral jonge theatermakers of andere creatievelingen de kans om op de treden. Dat juichen we natuurlijk toe! 🙂

Klik hier voor meer informatie

Toegang: tickets vanaf 6 euro

Must-do: food festivals en andere leuke evenementen in mei & juni

Festival Dichterbij | Utrecht

Dit leuke culturele evenement mag niet missen in dit lijstje. Als ik nog in Utrecht woonde zou ik er namelijk direct naartoe gaan. Festival Dichterbij is namelijk een cultureel evenement met veel muziek (o.a. Fresku), maar ook dans én poezië. En volgens mij nog heel veel meer. Allemaal te zien in de Dichterswijk in Utrecht.

Klik hier voor meer informatie

Toegang: gratis

Food Festival TREK | Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Enschede en meer steden

In mei, juni, juli en september kun je naar Food Festival TREK in meerdere steden in Nederland. Vind ik vet leuk, die food festivals, omdat je bij meerdere foodtrucks wat kunt kopen. Lekkere burger daar, een pokebowl bij een andere truck of wafels met chocolade of macarons als toetje. Zo kun je allerlei dingen proeven en kun je onder het genot daarvan luisteren naar wat muziek. I like, alleen jammer dat ze niet naar het Noorden komen.

Klik hier voor meer informatie en de precieze data in alle steden

Toegang: gratis

Lepeltje Lepeltje Food Festival | Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn en Breda

Nog meer food festival. Ik ben wel eens op Lepeltje Lepeltje geweest en ik vond het heel gezellig. Helaas komen ze niet meer naar Noord-Nederland, maar je kunt het festival wel in Amersfoort, Apeldoorn, Utrecht en Breda vinden in mei en juni. Aanrader als je dol bent op verschillende soorten eten en vet toffe gekleurde foodtrucks.

Klik hier voor meer info – het festival is er in meerdere steden

Toegang: gratis

Must-do: food festivals en andere leuke evenementen in mei & juni

Multiculinair Food Festival | Groningen, Veendam en Assen

Geen TREK in het Noorden, wel een ander food festival. Je kunt namelijk naar het Multiculinair Food Festival. Klinkt meteen al leuk vond ik. Er is in ieder geval genoeg eten, namelijk gerechten uit de Surinaamse, Griekse, Indische, Amerikaanse en Armeense keuken. Ook zijn en DJ’s en bands en worden er zelfs workshops gegeven.

Klik hier voor meer informatie – het festival komt na juni nog in Haren, Winschoten en Drachten

Toegang: gratis

Poetry International Festival | Rotterdam

Genoeg food festivals in het lijstje, dacht ik zo. Om het cultureel af te sluiten, tip ik je Poetry International. Dat is een festival over poezië op verschillende locaties in Rotterdam, zoals de schouwburg en de Kunsthal. Als je een beetje van gedichten houdt, zou ik zeker gaan. Dichters uit alle windstreken lezen hun poeziê voor, hoe tof? Maar ook als je niet zo van de poezië bent, kun je dit festival proberen. Je hebt namelijk ook een ticket voor 3,50, kun je even kijken of het wat voor je is.

Klik hier voor meer informatie

Toegang: tickets vanaf 3,50 tot 45 euro

Waar wil jij naartoe deze zomer?