Must Magazine tipt: BOEL Groningen

Als noordelijk cultuurplatform misstaat het natuurlijk niet zo nu en dan wat hotspots in de noordelijke provincies te tippen. Deze keer ging Must Magazine boelen in Groningen – en dat was hartstikke leuk!

Boelen? Ja, boelen. Je weet wel, van het chique jeu de boules. Hoewel je nu wellicht denkt aan oude mannen met ballen (jeu de boules-ballen bedoel ik dan natuurlijk…) op een campingveldje, bewijst Boel dat jeu de boules veel meer is dan alleen dat.

Bij binnenkomst werd ons direct een biertje aangeboden door het vriendelijke personeel voordat we een baan uit mochten kiezen. Hoewel we natuurlijk kwamen voor het spel blijf je langer zitten voor de sfeer. De vormgeving is prachtig gedaan en bovendien ruim opgezet. Je kunt in alle rust met een grote groep spelen/drinken zonder dat je last hebt van de baan naast je – wat soms bij bowlen wel het geval is.

Je komt voor het spel maar blijft zitten voor de sfeer

Hoewel de regels vrij simpel zijn: je gooit de grote bal zo dicht mogelijk de kleine bal, komt er toch aardig wat tactiek bij kijken. Ondertussen blijven de biertjes komen en vliegen de 45 minuten zo voorbij. Niet gek dus dat we besloten de baan gewoon nog eventjes te verlengen.

Nadien bestaat om na het boelen nog een hapje te blijven eten. Helaas zijn wij hier niet meer aan toegekomen, maar de kaart doet wel watertanden. Wellicht voor een volgende keer?

Locatie: Nieuwe Ebbingestraat 163, 9715 BC Groningen
Prijs: €10 per baan per 45 minuten
Eten/bar?: ja

Bezoek de website voor meer informatie.
Foto’s door @duvrois en @nienkemaat