everything sucks Netflix

Must-see op Netflix (of niet?): Everything Sucks

Everything Sucks staat sinds februari op Netflix. Is het een must-see of kun je deze serie beter overslaan? Ik keek alle tien afleveringen en vertel je vandaag wat ik van deze high school serie vond.

Everything Sucks: hier gaat het over

Het is 1996 in het plaatsje Boring, Oregon in Amerika. Een plaatsje dat, zoals de naam al zegt, ook echt heel boring is (en trouwens ook echt bestaat!) Op de high school van Boring zitten sinds een tijdje de drie vrienden Luke, McQuaid en Tyler. Omdat het 1996 is en het zich afspeelt voor het internettijdperk, moeten ze toch iets verzinnen om zich niet te vervelen. Ze gaan daarom bij de AV-club, waarbij de drie vrienden helpen met het uitzenden van het dagelijkse schooljournaal en video’s maken. Luke wordt al snel verliefd op Kate, die al bij de AV-club zit. Vanaf daar begint het verhaal pas echt.

Ongemakkelijk, nerdy en onhandige personages

Ik vond Everything Sucks echt onwijs leuk om te kijken. Al na één aflevering zat ik in de serie en wilde ik de overige negen afleveringen ook kijken. Waarom deze serie zo leuk is? Ten eerste omdat het mega grappig is. Luke en zijn vrienden zijn soms nogal ongemakkelijk, een beetje nerdy en onhandig. Ze zitten pas net op de high school en je merkt dat ze alles aan het verkennen zijn en dat er dingen misgaan.

‘Je merkt door de serie heen ook echt dat Luke en zijn vrienden (en Kate) volwassener worden en dat is mooi om te zien’

everything sucks Netflix

Veel verhaallijnen en personages van de theaterclub

Ten tweede zijn de personages ook zó tof. Niet alleen Luke en zijn vrienden (hoewel Luke echt schattig is), maar ook andere personages op school. Zo heb je hogerejaars die bij de theaterclub zitten en soms heel overdreven scènes gaan spelen in de kantine of de gangen van de school. Hilarisch. Emaline is echt mijn lievelingspersonage. Je merkt door de serie heen ook echt dat Luke en zijn vrienden (en Kate) volwassener worden en dat is mooi om te zien. Ze ontdekken hun identiteit. Ten derde is dit een fijne serie omdat je veel verhaallijnen volgt. Niet alleen de leerlingen op highschool, maar ook de vader van Kate en de moeder van Luke.

‘Ik zeg het je, deze serie is een aanrader’

Op zoek naar je eigen identiteit

En als laatste reden om je over de streep te halen: de serie gaat over thema’s als identiteit, seksualiteit, liefde en volwassen worden. Bovendien zit er lekker wat diversiteit in deze serie, dus pluspunten voor dat ook. Ik zeg het je, deze serie is een aanrader. Ik hoop dat er een tweede seizoen komt!

De trailer

Heb jij Everything Sucks al gezien?
Foto’s: Instagram Everything Sucks