DUDE netflix film recensie review

Must-see of niet: DUDE op Netflix

Normaal kijk ik vrijwel alleen series op Netflix, maar onlangs keek ik weer eens een film. Vandaag vertel ik je wat ik van deze film genaamd DUDE vond.

Hier gaat DUDE over

Het einde van het schooljaar nadert voor Lily en haar beste vriendinnen. Om goed door te laten dringen wat de toekomst allemaal kan brengen roken de meiden een behoorlijke hoeveelheid wiet. Het is immers het einde van een tijdperk, nu ze de middelbare school gaan verlaten. Het doet ze beseffen dat het nooit meer wordt zoals vroeger en dat het niet vanzelfsprekend is dat de vriendschappen blijven bestaan.

Lucy Hale speelt de hoofdrol & een film over vriendschap

Ik had zin in iets luchtigs en ik zag dat Lucy Hale in deze film speelt, dus daarom klikte ik DUDE aan op Netflix. Lucy Hale ken ik van Pretty Little Liars (waarin ze Aria speelt) en ik vind haar gewoon een fantastische actrice. In deze film speelt ze de rol van Lily. In het begin kom je al te weten dat haar vriend is overleden door een tragische gebeurtenis. Een enorme klap en daardoor verandert Lily compleet. Ze wil alles doen op haar manier, zoals het eindfeest regelen op school. Haar vriendinnen worden daar soms gek van. De film gaat dus over haar en haar vriendinnengroep. Terwijl ze in het laatste jaar van de middelbare school zitten moeten ze met zichzelf en elkaar leren omgaan, maar ook met de dood van hun vriend die inmiddels een jaar overleden is.

‘Thema’s als rouwverwerking en vriendschap vond ik slecht uitgewerkt’

DUDE netflix film recensie review

Grappige en luchtige highschoolfilm, maar meer niet

Best interessante thema’s vond ik in het begin. Het wordt allemaal vrij luchtig gebracht waardoor je niet continu met een betraand gezicht voor de televisie zit, dus dat is ook een pluspunt. Maar eerlijk: thema’s als rouwverwerking en vriendschap vond ik slecht uitgewerkt. Je leert hoofdpersoon Lily net niet genoeg kennen om écht met haar mee te leven. Ook voelde ik als kijker weinig binding met de vriendengroep. Ik vond het heel irritant dat ze telkens meer bezig waren met wiet roken dan met problemen onder ogen zien.

‘Geen aanrader deze film’

Ook mis ik het hele dilemma van: wat ga ik doen na de middelbare school? Dat wordt wel een beetje besproken, maar heel oppervlakkig. Zo jammer, echt een gemiste kans. Kortom: geen must-see deze film. Ik geef ‘m twee sterren. Kun je dus prima overslaan. Of ‘m toch aanzetten op een regenachtige dag en je net zoals ik zin hebt in iets luchtigs.

Bekijk hieronder de trailer

Heb jij DUDE al gezien of heb je nog andere tips voor films op Netflix? Laat het me weten.