mary poppins returns review recensie film must-see

Must-see of niet: Mary Poppins Returns

Of je de Disney-film uit 1964 ooit hebt gezien of niet, je kent Mary Poppins vast wel van naam. Mary Poppins Returns is een vervolg op de eerste versie, al kun je de film gemakkelijk zien zonder voorkennis. De film vertelt namelijk een compleet ander verhaal. Dit vond ik ervan.

door Paula

Hier gaat Mary Poppins Returns over

1935, London. De familie Banks heeft het financieel moeilijk. De moeder van het gezin is overleden, waardoor de vader er vrijwel alleen voorstaat. Gelukkig krijgt hij steun van zijn drie kinderen, zus en een oude nanny. Maar alles loopt nog steeds niet voorspoedig en het gezin dreigt hun huis in London kwijt te raken. Gelukkig is daar Mary Poppins. Ze zorgde ooit voor vader Banks en is terug om voor zijn kinderen te zorgen.

Dit vond ik van de film

Mary Poppins Returns is een typische musicalfilm – personages die spontaan een lied gaan zingen, je kent het wel. Daar moet je wel een beetje van houden om het leuk te vinden. Hoe dan ook, de film begint dus al met een lied en daarna leer je de familie Banks kennen. Ze wonen in een prachtig huis in London, hebben gekke buren en iedere dag komt er een lantaarn aansteker langs. Het is tenslotte 1935. De kinderen maken veel plezier, maar maken zich ook zorgen om hun vader nu hun moeder is overleden. Het is financieel nogal lastig, in tijden van de Grote Depressie in Engeland.

Dan komt Mary Poppins en kan de pret (ja, toch wel) beginnen. De avonturen waarin Mary en de kinderen belanden zijn fantastisch. Je merkt dat er qua techniek nu meer mogelijk is dan in de oorspronkelijke film, zo beland je in een soort animatiewereld waarin dieren kunnen praten. Ondertussen speelt het verhaal over het huis van de familie Banks: kunnen ze het houden of niet? De drie kinderen zetten alles op alles om hun vader te helpen, heel aandoenlijk om te zien.

Ik ben al met al positief over de film. De sfeer van de jaren ’30 komt fantastisch goed over, Emily Blunt doet het waanzinnig in de rol van Mary en het magische aspect maakt Mary Poppins Returns tot een ware familiefilm. Enig minpunt vond ik dat de film wel erg lang duurt. Na een tijdje was ik wel klaar met al die musicalliedjes, maar dat is een kwestie van smaak. De film krijgt 4 sterren van mij. Een must-see, maar je moet wel van musical houden.

Bekijk de trailer hieronder

Heb jij Mary Poppins Returns al gezien?