Netflix tip queer eye

Must-see op Netflix: Queer Eye

Queer Eye is sinds een tijdje mijn nieuwe lievelingsshow op Netflix. Het is geen serie, maar een show waarin vijf mannen een andere man een complete make-over geven. Ontzettend leuk, omdat het naast een nieuwe garderobe en een nieuw interieur ook gaat over gevoelige onderwerpen – denk aan uit de kast komen, meer zelfvertrouwen krijgen of je ambities laten zien.

Waar Queer Eye in het kort overgaat

De Fab 5 Karamo Brown (voert diepgaande gesprekken met de kandidaten), Jonathan Van Ness (geeft elke kandidaat een nieuw kapsel en betere huidverzorging), Tan France (zorgt voor fantastische outfits), Antoni Porowski (gaat met de kandidaten in de keuken aan de slag) en Bobby Berk (maakt van ieder lelijk interieur iets prachtigs) gaan elke aflevering op bezoek bij een man die wel een make-over kan gebruiken.

‘Het gaat niet alleen over je goed voelen in mooiere kleding, maar ook over je van binnen goed voelen’

Het gaat niet alleen over je goed voelen in mooiere kleding, maar ook over je van binnen goed voelen. Karamo zorgt dat de kandidaten zich na afloop zekerder over zichzelf voelen, maar ook de andere jongens praten openhartig met elke kandidaat. Hoe kunnen ze hem het beste helpen? Dat is waar het elke aflevering om draait.

Ontzettend openhartig & waarom het dus fantastisch is

Al vanaf de eerste aflevering merk je dat de Fab 5 er alles aan doen om de kandidaat aan het praten te krijgen. Soms zijn het verlegen mannen die niet zo goed over hun gevoel kunnen praten, soms doen ze het alleen wat oppervlakkig. Altijd weer prikken de jongens erdoorheen en volgt er een diepgaand gesprek. Wat zijn de struggles van de man die meedoet? Dat willen ze weten. En die problemen zijn elke keer weer anders, van uit de kast komen en zelfverzekerder worden tot weer verliefd willen worden.

‘Amerikaanse make-overshows zijn vaak oppervlakkig, maar Queer Eye is het tegenovergestelde’

Ik vind het zo vernieuwend dat een show als dit heel openhartig durft te zijn. Amerikaanse make-overshows zijn vaak oppervlakkig (zet TLC maar even aan, en je ziet het vanzelf), maar Queer Eye is het tegenovergestelde. De vijf jongens die dit programma presenteren, proberen de man in kwestie oprecht te helpen. Ook vind ik het heel sterk dat er in de show actuele thema’s voorbijkomen. Zo doet er een man mee die Trump-supporter is en politie-agent. Voor Fab 5 Karamo, een donkere man, is dat behoorlijk lastig vanwege het feit dat er vaak onschuldig donkere Amerikanen worden neergeschoten. Hij loopt echter niet weg, maar gaat het gesprek aan met de agent en praat over dingen als Black Lives Matter. Tijdens dat gesprek moest ik serieus een traantje wegpinken. Zo mooi om te zien hoe ze ondanks hun verschillen tot elkaar komen, en zelfs vrienden worden.

Een bericht gedeeld door Queer Eye (@queereye) op

Ja, ik ben verliefd op alle vijf

Wat de show natuurlijk ook maakt zijn de vijf presentators. Ze zijn allemaal homoseksueel en strijden samen voor meer acceptatie. Praten met een strenggelovige man over homoseksualiteit? Doen ze gewoon. Ook zijn ze allemaal supergoed in wat ze doen. Ik ben echt onder de indruk van hoe goed Bobby interieurs kan veranderen en over hoe Tan elke keer weer passende outfits vindt voor de kandidaten. I love it. Ja, ik ben verliefd op alle vijf. Ga dat kijken dus, want het is GEWELDIG.

De trailer

Ben jij ook benieuwd naar Queer Eye en/of heb je nog een andere aanrader? Laat het me weten in de reacties.