undercover netflix must-see

Must-see op Netflix: Undercover

Menig binge-watcher heeft Undercover al gezien, maar als je de serie nog niet kent of van plan bent om ‘m te gaan kijken praat ik je even even bij. Dit vond ik namelijk van de eerste Nederlands-Vlaamse Netflix Original.

door Paula

Hier gaat Undercover over

XTC-producent Ferry Bouman woont in een grote villa op de grens van België en Nederland. In het weekend zit ‘ie samen met zijn vrouw Daniëlle op de camping, samen met zijn criminele vrienden. Zijn leven wordt verstoord als er twee nieuwe campinggasten verschijnen, undercoveragenten Kim en Bob. Zij infiltreren in het leven van Ferry en proberen hem zo op te pakken, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Wat ik van de serie vond

Van Undercover kreeg ik een enorm Penoza-gevoel. Dat is goed, want ik vond Penoza een geweldige Nederlandse serie. In Undercover gaat het alleen niet over de Amsterdamse onderwereld, maar over de handel in XTC op de grens van Nederland en België. De eerste afleveringen zijn even inkomen en af en toe een beetje saai. Toch zijn ze wel noodzakelijk om het hele verhaal te begrijpen en het leven van Ferry, Daniëlle, Kim en Bob te begrijpen. Vanaf aflevering 3 begint het pas echt. De spanning hangt in de lucht. Wat als iemand Kim of Bob doorheeft? Je moet op een gegeven moment gewoon doorkijken, omdat je wilt weten hoe dit gaat aflopen.

‘De acteurs – Tom Waes, Elise Schaap, Frank Lammers, Anna Drijver en Raymond Thiry schitteren stuk voor stuk in hun rol’

Veel mensen vergelijken Undercover met Narcos en vinden deze Vlaams-Nederlandse Netflix-serie daarom slecht. Maar eerlijk gezegd kun je deze serie echt niet vergelijken met Narcos, het is totaal iets anders. Het is net zoiets als Flikken Maastricht vergelijken met Brooklyn 99. Hoe dan ook, ik vond Undercover in zijn eigen genre een fantastisch goede serie. Als je Penoza, Overspel of Holland Hoop hebt gekeken, zit je bij Undercover zeker goed. De acteurs – Tom Waes, Elise Schaap, Frank Lammers, Anna Drijver en Raymond Thiry schitteren stuk voor stuk in hun rol. Verder vond ik de serie spannend genoeg om uit te kijken. Je krijgt ook echt een band met de personages, waardoor je niet meer weet of je Team Politie of Team Ferry bent. De laatste aflevering is helemaal geweldig en onwijs zenuwslopend. Kortom: kijken. Zelfs als je niet zo van de Nederlandse series bent. Echt.

Bekijk hieronder de trailer

Heb jij Undercover al gezien?