Dit zijn de 5 absolute must-sees van april 2017

Na twee fantastische filmmaanden is het in april wat rustiger in filmland. Hoewel er dus maar weinig nieuwe films verschijnen in de bioscoop, voegt het mega-populaire Netflix deze maand wel heel wat toe aan haar collectie. Daarom is er ook deze maand nog steeds genoeg te zien!

Before I fall (2017)

Deze film heb ik zelf nog niet gezien, maar doet me erg denken aan Now is Good (2012). Het verhaal gaat namelijk over iemand die nog maar één dag te leven heeft. Of zo lijkt het… Anders dan in soortgelijke films is de oorzaak geen ernstige ziekte.

Before I fall gaat over Samantha die dezelfde dag steeds opnieuw beleefd. Gevangen in deze eeuwige herhaling gaat Samantha op zoek naar de oorzaak van dit probleem. Ook gaat ze na hoe haar op het eerste oog zo perfecte leven er eigenlijk echt uit ziet. Langzaam komt ze er achter dat ze in één dag het verschil kan maken om deze bijzondere terugkerende cirkel te doorbreken. Niet alleen zij, maar ook iedereen om haar heen zou moeten veranderen…

Draait vanaf 20 april in de bioscoop.

20th Century Woman (2017) – ****

Deze film zag ik tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen afgelopen februari. Het verhaal speelt zich af in de late jaren ’70 van Amerika en gaat onder andere over de 15-jarige Jamie. In zijn zoektocht naar zichzelf wordt hij geholpen door zijn 55-jarige gescheiden moeder Dorothea en door de twee jonge vrouwen Abbie en Julie, beide ook nog steeds op zoek naar zichzelf.

De film schetst een goed beeld van de tijdsgeest, maar biedt ook een creatief perspectief op het thema opgroeien. Vanwege de herkenbare problemen waar nog steeds iedereen dagelijks tegen aanloopt, is de film ook nu nog van toepassing. Omdat in de film verschillende leeftijdsfasen worden geschetst en de kloven hiertussen goed zichtbaar worden, is er voor elke leeftijd een personage waar jij je als kijker mee kan identificeren.

20th Century Women heeft op mij een zeer goede indruk achtergelaten. Ik heb ontzettend gelachen, ben ontroerd, kreeg een inkijkje in de bijzondere jaren ’70 en ging met een super goed gevoel de bioscoop weer uit. Een aanrader voor iedereen die van creatief vormgegeven films houdt, zin heeft om weer eens echt te lachen bij een film of simpelweg benieuwd is naar de levensloop van een jonge tiener en de drie vrouwen die centraal staan in zijn opvoeding.

Draait vanaf 20 april in de bioscoop.

Netflix

 Fargo – seizoen 3

Wie vaker mijn artikelen leest, weet waarschijnlijk wel hoeveel ik van een goede whodunnit houd. De serie is gebaseerd op de bekroonde film Fargo uit de jaren ’90. De makers van de film, de Coen brothers, begonnen een paar jaar geleden met het maken van nieuwe verhalen. De eerste twee seizoenen heb ik werkelijk verslonden en kan ik slechts met 5 sterren beoordelen. Ik heb dan ook zeer hoge verwachtingen van dit langverwachte derde seizoen.

Vanaf 20 april elke week een nieuwe aflevering.

Girlboss – seizoen 1

Deze nieuwe serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nasty Gal-oprichter Sophia Amoruso. De verwachtingen voor deze comedyserie zijn ontzettend hoog en hoewel ik zelf nog steeds het boek niet gelezen heb (foei!), ben ik ook erg benieuwd naar de afleveringen. De reeks zal zakenvrouw Amoruso volgen en vertelt verhalen die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. De serie werd geproduceerd door de echte Amoruso en hiervoor kreeg ze hulp van niemand minder dan Charlize Theron.

Vanaf 21 april op Netflix.

Pretty Little Liars – seizoen 7b

En ja, voor alle fans, het is ein-de-lijk zo ver! Er komt een einde aan de slopende serie Pretty Little Liars. Wederom zijn de verwachtingen hoog. Producer Marlene King beloofde immers alle antwoorden te delen in de laatste tien afleveringen. Wij zijn ontzettend benieuwd. We wachten immers al zo’n 7 jaar op het antwoord op de belangrijkste vraag in ons leven: ‘Wie is A?’ Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit om alle losse eindjes eindelijk aan elkaar geknoopt te zien worden.

Vanaf 24 april elke week een nieuwe aflevering.