nieuwe films mei 2018

Naar deze nieuwe films kijken we uit in mei

Er komen schrikbarend weinig goede films uit in mei vergeleken met april. Een beetje jammer wel, maar we vonden gelukkig toch drie films waarvoor je best naar de bioscoop kunt gaan deze maand. Of thuis kunt blijven, want één film is een Netflix Original.

I Feel Pretty

Amy Schumer, mensen. Je kent haar vast wel van de film Trainwreck of haar shows op Comedy Central. In ieder geval is ze hilarisch. In deze film speelt ze een vrouw die onzeker is over haar lichaam, maar nadat ze keihard valt in de sportschool voelt ze zich opeens fántastisch over zichzelf. Klinkt grappig allemaal, maar volgens mij zit er ook een diepere laag over body positivity verstopt in dit verhaal.

‘Volgens mij zit er ook een diepere laag over body positivity in dit verhaal’

Wanneer Renee (Amy Schumer) tijdens het sporten met een harde klap van haar fiets valt, verandert haar zelfbeeld drastisch. In plaats van een doorsnee onopvallende vrouw die worstelt met haar onzekerheid, ziet ze zichzelf als één van de meest prachtige en zelfverzekerde personen ter wereld. Met deze nieuwe versie van zichzelf is ze vastbesloten om alles uit het leven te halen zonder dat haar nog iets in de weg staat. Maar wat gebeurt er wanneer ze er achter komt dat haar uiterlijk nooit veranderd is?

Overboard

Nog meer feelgood dan! Overboard leek ons namelijk ook nog wel een aardige film. Ik krijg er een heel erg nineties movie-gevoel van, maar dat is ook wel eens leuk. Dit verhaal gaat in ieder geval over Kate, die weinig geld heeft en dan voor de rijke Leonardo te werken. Als Leonardo plots geheugenverlies heeft overtuigd ze hem ervan dat hij haar echtgenoot is. Een grappige film, maar ook ontroerend en lief denk ik, nadat ik de trailer heb gezien.

‘Ik krijg hier een heel erg nineties movie-gevoel van’

Kate is een hardwerkende, alleenstaande moeder van drie kinderen die wordt ingehuurd om de luxe jacht van de egoïstische en verwende miljonair Leonardo schoon te maken. Leonardo heeft nog geen dag in zijn leven gewerkt, behandeld Kate als oud vuil en weigert haar zelfs te betalen. Wanneer Leonardo per ongeluk overboord slaat en met geheugenverlies op het strand aanspoelt, ziet Kate haar kans om hem terug te pakken. Ze bedenkt een plan en overtuigt Leonardo ervan dat hij haar man is. Terwijl Leonardo zich voor het eerst in zijn leven in het zweet werkt voor zijn ‘gezin’ geniet Kate van haar wraak. Maar hoe lang kan ze haar leugen nog verborgen houden?

Truth or Dare

Oh my god, ik hou helemaal niet van horror maar keek toch deze trailer omdat Lucy Hale (Aria van Pretty Little Liars) de hoofdrol speelt in deze film. En ik vind Lucy Hale subliem, dus vandaar. Het idee van deze film is wel heel awesome en als je van horror houdt is dit denk ik wel een aanrader, maar eerlijk: ik durf hier niet eens voor naar de bioscoop, omdat ik dan geen kussen bij de hand heb om mijn gezicht achter te verstoppen. Ha. Maar toch in het lijstje, want de plot is top en heel creepy EN LUCY HALE MENSEN.

‘ik durf hier niet eens voor naar de bioscoop, omdat ik dan geen kussen bij de hand heb om mijn gezicht achter te verstoppen’

Een onschuldig spelletje “Truth or Dare” krijgt een dodelijke afloop wanneer degenen die liegen en degenen die de “dare” weigeren op mysterieuze wijze gestraft worden.

EXTRA | Netflix-film Ibiza

Op Netflix komt eind deze maand de film Ibiza uit. Hoef je dus niet voor naar de bioscoop, kun je gewoon lekker thuis kijken met chips op de bank. Hou ik van. Deze film gaat over Harper die op zakenreis gaat, maar haar twee beste vriendinnen besluiten om mee te gaan. Dat is natuurlijk mega leuk, maar niet handig omdat het een ZAKENreis is. Je snapt al: dit wordt allesbehalve een zakenreis, eerder een partytrip. In Spanje ontmoet Harper namelijk een knappe DJ en daarom gaan de drie vriendinnen ook nog even naar Ibiza toe, zodat Harper langer bij hem kan zijn. Maar na al die feestjes moet Harper wel weer terug naar kantoor. Blijven haar vakantie-avonturen geheim of niet?

‘Hoef je dus niet voor naar de bioscoop, kun je gewoon lekker thuis kijken met chips op de bank’

Naar welke films kijk jij uit in mei?