‘Nachtvlinder’: een kijkje in het hoofd van Teske de Schepper

Met Nachtvlinder debuteert Youtuber/zangeres Teske de Schepper nu ook in de schrijfwereld. In een gedichtenbundel met afwisselende verhalen krijg je een kijkje in het hoofd van Teske. Is dit het zoveelste Youtuber-boek dat op een stapeltje terechtkomt of zou deze bundel mij gaan verbazen?

In Nachtvlinder wisselt Teske verhalen af met gedichten. De gedichten zijn vaak erg persoonlijk en dragen een hele emotionele lading. In haar korte verhalen krijg je een diepere kijk in haar gedachten, doordat de verhalen zo geschreven zijn dat het voelt alsof je in een diep serieus gesprek zit met Teske.

Weer een Youtuber met een boekendeal, zo kan je denken wanneer je het boek van Teske in de boekenwinkels ziet liggen. Een paar jaar geleden leek het een soort rage, was je Youtuber dan kreeg je al gauw een boekendeal. Wat resulteerde in een heleboel te snel geschreven (vaak niet eens door degene zelf) boeken, die eerlijk gezegd gewoon niet “af” voelden. Als iemand die vrijwel alle boeken die in tijd uitkwamen gelezen heeft was ik ergens een beetje bang. Zou het weer een “net niet” boek worden? Ik moet eerlijk zeggen, wetende hoe creatief Teske is waren mijn verwachtingen zeer hoog.

En my oh my she did not disappoint. Vanaf de eerste bladzijde heeft Teske me te pakken. Zo erg zelfs dat ik het boek in één zucht heb uitgelezen. Hit me right in the soul. Dit boek voelde in alles zoals je Teske kent, super persoonlijk, lief, zacht, maar ook keihard voor zichzelf. Ik denk dat heel veel mensen zich in haar gevoelige gedichten kunnen vinden en misschien er ook wel een soort rust of hulp uithalen.