40e editie Nederlands Film Festival zowel online als op locatie

Beeld: Joke Schut

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum presenteert het Nederlands Film Festival Alle 40 Goud. De afgelopen maanden maakte het publiek een keuze uit zo’n tweehonderd speelfilms van eigen bodem die sinds de eerste editie van het festival in 1981 zijn bekroond met een Gouden Kalf. Het programma Alle 40 Goud is van 25 september t/m 3 oktober grotendeels online te bekijken, mede dankzij een samenwerking met streamingpartner voor Alle 40 Goud Pathé Thuis. Zes titels worden gepresenteerd in de NFF Drive-in bioscoop op het parkeerterrein van Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Daarnaast is een groot aantal titels van 25 september t/m 3 oktober te zien op www.filmfestival.nl/Alle40goud

In zes festivaldagen bezoek je online op filmfestival.nl zes masterclasses, één conferentiedag, 30+ talks en events met meer dan 50 (inter)nationale sprekers en industrie-experts.

NFF Conferentie 2020: Life As We Know It

In het kader van inspiratie, interdisciplinaire samenwerkingen en inspelen op actualiteiten presenteert het festival jaarlijks de NFF Conferentie. Dit jaar staat de volledig online gehouden NFF Conferentie in het teken van ‘Life As We Know It’: een onderzoek naar de schijnbare werkelijkheid van deze tijd. Toonaangevende internationale en nationale experts bespreken onderwerpen als artificial intelligence, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit, world building, nieuwe vormen van distributie, films maken voor het mobiele scherm en bioscoopfilms in de tijd van COVID-19. De online NFF Conferentie vindt plaats op dinsdag 29 september. Deelnemers aan de conferentie kunnen alle sessies naar keuze volgen.

Het thema Life As We Know it wordt in diverse sessies onderzocht vanuit het perspectief van de makers (Architects of Story), de toekomst (Future of Story)en het beleid (Policy of Story). Sprekers zijn onder meer Manoushka Zeegelaar Breeveld (actrice en aanjager KLEUR), Ian Forrester (BBC Research), Simon Evans (regisseur van de BBC-serie Staged), Annelies Termeer (VPRO Medialab),  Anne Beerens (Head of Screen Content, Vue Cinemas), Jan de Vries (KINO Rotterdam), Philip Mordecai (Curzon), Rebecca Thomas (regisseur van o.a. Quibi’s When the Streetlights Go On en een episode van Stranger Things), Nirit Peled (regisseur van o.a. de WhatsApp-documentaire A Temporary Contact).

Thuis films kijken

In meer dan 70 steden en 100 bioscopen en filmtheaters geniet je dit jaar van de festivalpremières BULADÓ (openingsfilm NFF 2020), KOM HIER DAT IK U KUS, I.M.DE DICK MAAS METHODE, BUITEN IS HET FEEST, MARIONETTE, DE VOGELWACHTER en LA ÚLTIMA PRIMAVERA. Van 25 september t/m 1 oktober op het rode pluche in een filmtheater of bioscoop bij jou om de hoek.

Geen tijd om naar de film te gaan of blijf je vanwege covid-19 liever thuis? Dan kun je dit jaar ook online films kijken. Van 25 september 12.00 uur t/m 3 oktober zijn er zo’n 150 films op ons Video On Demand-platform doorlopend beschikbaar. Je huurt de film op het tijdstip dat jou goed uitkomt. Na betaling en start van de player is de film 48 uur voor jou beschikbaar.

Het hele programma vind je hier.