netflix-series-om-te-kijken-tijdens-halloween-2017

Deze Netflix-series zijn perfect om te kijken tijdens Halloween

Halloween is coming! Ondanks dat we het niet echt vieren in Nederland, vind ik het toch wel leuk om een spannende film of serie te kijken tijdens Halloween. Niet al te eng, want dan zit ik al snel met een kussen voor mijn hoofd, maar gewoon fijne series met een vleugje magie. Dit zijn mijn tips voor Netflix-series, die je kunt kijken voor of tijdens Halloween (of daarna, dat mag natuurlijk ook.)

Once Upon A Time

Zeg je sprookjes, dan zeg je Once Upon A Time. Once Upon A Time is een hele populaire serie en speelt zich af in het plaatsje Storybrooke. Alle sprookjesfiguren uit de boeken – Sneeuwwitje, de Boze Heks, Kapitein Haak en Repelsteeltje – blijken echt te bestaan en leven met elkaar in die kleine stad. Emma Swan, die in Storybrooke komt wonen, komt langzaam achter dit geheim in het eerste seizoen. Daarna volgen nog zes (!) seizoenen die allemaal op Netflix staan, vol karakters uit sprookjes of Disneyfilms. Zo komt Elsa uit Frozen ook even langs en maak je bijvoorbeeld kennis met The Wicked Witch.

Ik vind Once Upon A Time in ieder geval een hele leuke serie, al was ik in het begin wel sceptisch en vroeg ik me af of dit echt iets voor mij was. Maar het viel me mee, er zit namelijk genoeg avontuur in de serie. En dat vleugje magie.. ja, dat vind ik toch best tof! Proberen dus, ook als je niet zeker weet of dit een serie voor jou is.

Sense 8

Over Sense 8 hoor ik veel goede verhalen. Deze serie is best lastig in een categorie te stoppen, maar ik vind het vooral een beetje sci-fi. Het gaat in ieder geval over acht mensen, die overal ter wereld wonen, en met elkaar in contact staan. ‘De acht karakters hebben elkaar nog nooit gezien, maar wanneer er één schot gelost wordt hebben ze allemaal een soortgelijk visioen. Vanaf dat moment kunnen de acht sensates elkaar op bepaalde momenten zien, horen, voelen, ruiken en met elkaar praten. Op deze manier kunnen ze dus in elkaars wereld stappen en elkaar zo helpen in benarde situaties.’ (via Netflix-Nederland.nl)

Ik vind het heel bijzonder klinken, vooral omdat het zich op veel locaties afspeelt – denk aan IJsland, San Franciso, Berlijn en Seoul. Een toffe serie om te kijken lijkt me, al hoorde ik ook dat je wat afleveringen door moet komen omdat het begin onsamenhangend is. Maar goed: de samenvatting van deze serie klinkt veelbelovend.

Teenwolf

Een serie die een stuk meer Halloween is vanwege de weerwolven, is natuurlijk Teenwolf. Veel mensen zijn fan van deze serie, want weerwolven EN Dylan O’Brian. Als je de serie nog niet kent, hier een korte samenvatting:

Als Scott wordt gebeten door een weerwolf, kan hij opeens veel beter horen en ruiken. Hij is ook sneller dan een normaal mens. Heel vreemd allemaal. Zijn vriend Stiles (Dylan O’Brien) helpt hem om alles weer onder controle te krijgen. Maar dan is er ook nog een nieuw meisje op school, waarvan de ouders weerwolvenjagers zijn. Scott zoekt daarom hulp bij Derek, zodat hij zichzelf kan blijven tijdens volle maan. Een serie over bovennatuurlijke krachten, weerwolven en vriendschap.

The Good Witch

Van weerwolven naar heksen. The Good Witch staat namelijk ook op Netflix. Zoals de naam al zegt, gaat deze serie over een goedaardige heks. Deze serie is een vervolg op de filmreeks die al eerder uit is gekomen. Anyway, zonder het kijken van die filmreeks kun je de serie ook prima zien. Het is namelijk jaren later en The Good Witch, Cassie Nightingale, gaat met haar tienerdochter Grace in Middleton wonen. Tot zover gaat het prima, tot dat de buren wel heel nieuwsgierig worden naar deze bijzondere familie. Een serie met een beetje magie die makkelijk wegkijkt, I like!

The Vampire Diaries

The Vampire Diaries kan zeker niet ontbreken in dit lijstje. Vroeger was dit een van mijn favoriete series en keek ik elke week de nieuwste aflevering. Heerlijk. Een serie over vampiers, weerwolven, heksen en andere creaties. Toch gaat het ook gewoon over Elena, een meisje dat haar ouders kwijt is geraakt tijdens een auto-ongeluk, en die weer naar school moet. Echt een hele leuke serie (ik denk zelfs mijn favoriet uit dit lijstje), die volgens mij bij bijna iedereen wel in de smaak valt. 🙂 De hoofdpersonen maken in ieder geval genoeg avonturen mee. En, nog een reden om te kijken: Ian Somerhalder, die Damon speelt in de serie <3

Welke serie(s) van dit lijstje heb jij al gekeken?