Netflix-tip: Baby

Voor alle liefhebbers van Élite heeft Netflix een nieuwe serie uitgebracht. Baby speelt zich af in het prachtige Italië en vertelt het verhaal van twee verveelde rijke tieners. Ze keren zich tegen hun ouders en worden (niet geheel bewust) de onderwereld ingezogen.

Natuurlijk, we zien dit vaker. Denk aan Gossip Girl, Riverdale en Élite. Allemaal series waarin rijke tieners en hun dagelijkse leven – dat vaak enorm ver weg van de werkelijkheid staat – worden gevolgd. Toch is Baby net weer even anders. Duisterder. Italiaanser. Waar het in Élite draait om een moord en de serie zich ontwikkeld tot een whodunnit, gaat Baby meer in op de Italiaanse onderwereld. De tieners Chiara en Ludovica worden door een toeval beste vriendinnen. Nieuwsgierigheid brengt ze in verschillende clubs en al na de eerste aflevering wordt duidelijk waarom dit behoorlijk gevaarlijk kan zijn. Zonder dat ze direct door hebben waar ze precies mee bezig zijn, laten de twee zich meeslepen in de prostitutie. Ze vormen een dubbelleven.

Baby is gebaseerd op een schandaal uit 2013 in de stad Parioli, waar verschillende tieners uit rijke gezinnen zich lieten prostitueren om aan meer geld voor luxe kleding e.d. te komen. Leuk feitje: de scripts zijn geschreven door een collectief van jonge scenaristen. De serie wordt nu al gezien als een uniek ‘coming of age’-verhaal en laten we eerlijk zijn: dit kunnen we over eerder genoemde series niet zeggen. Veelbelovend dus, deze nieuwe Netflix original.

De serie bevat 6 afleveringen en staat sinds 30 november op Netflix.

Bekijk de trailer van Baby

Verder lezen?

Netflix-tip: Bodyguard

Eerste indruk: Riverdale S3

Eerste indruk: Élite