netflix bodyguard tip serie

Netflix-tip: Bodyguard

De nieuwe Netflix-original serie Bodyguard staat sinds vandaag op Netflix en ik moet zeggen dat ik al een poosje op deze dag gewacht heb. Ik heb deze serie al een aantal keer voorbij zien komen bij YouTubers uit de UK en zij waren ontzettend enthousiast waardoor ik dus ook weer heel erg benieuwd werd (gotta love influencers). Vandaag kon ik dan eindelijk met de serie beginnen en ik kan je vertellen; deze stelt niet teleur.

door Esther

Hier gaat Bodyguard over

David Budd is een oorlogsveteraan met Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) die net begint met zijn nieuwe baan als bodyguard van de Britse minister van Binnenlandse Zaken, een vrouw die overal voor staat waar David tegen is. Ondertussen hebben de traumatische ervaringen die hij tijdens de oorlog heeft opgelopen een wig gedreven tussen zijn vrouw Vicky en twee kinderen Ella (10) en Charlie (8).

Al zweethandjes en traanogen bij de eerste aflevering

Tijdens de eerste aflevering word je direct in de serie gezogen als je met zweethandjes en tranen in je ogen toekijkt hoe David een terrorist probeert te overtuigen geen bomaanslag te plegen in de trein waar David op dat moment met zijn twee kinderen zit. Tijdens deze scenes kun je op sublieme wijze zien welke littekens de oorlog heeft achtergelaten, hoeveel hij van zijn kinderen houdt en hoe David met zichzelf worstelt. En pas daarna begint de serie pas écht.

‘Er vindt een aanslag plaats, David moet zijn onschuld bewijzen en de spanningen tussen hem en de minister lopen hoog op’

Ik wil niet te veel verklappen, maar gedurende de serie gaat er nog een hoop gebeuren. Er vindt een aanslag plaats (dat zie je ook al een beetje in de trailer), David moet zijn onschuld bewijzen en de spanningen tussen hem en de minister lopen hoog op.

netflix bodyguard tip serie

Helaas is het eerste seizoen érg kort, maar gelukkig ook érg goed

De serie zelf is een goede combinatie van House of Cards, Designated Survivor en heeft het spanningsgehalte en het rauwe Britse vergelijkbaar met een serie als Luther. Het acteerwerk is subliem en de verhaallijn origineel. Seizoen 1 heeft jammer genoeg maar zes afleveringen die ieder ongeveer één uur duren. Ik zou zeggen; ga er een middag of avond goed voor zitten en kijk direct het hele seizoen, want geloof me: wegklikken ga je niet meer willen.

Bekijk de trailer van Bodyguard

Ben jij benieuwd geworden naar deze serie of heb je nog een andere serie-tip? Laat het me weten.