riverdale-netflix

Netflix Tip | ‘Riverdale: een mix van Gossip Girl en Pretty Little Liars’

Pretty Little Liars is een van mijn favoriete series ooit. Anna’s favoriet is ongetwijfeld Gossip Girl (maar echt, ze kijkt de hele serie minstens een keer per jaar van seizoen 1 tot het einde). Maar nu PLL bijna is afgelopen en Gossip Girl ook niet meer verder gaat, was het wel tijd voor een goede nieuwe serie. En daar was Riverdale, een mix van onze favoriete series. Maar of het net zo geweldig is?

Riverdale in het kort
Moord, tienerproblemen en geheimen – dat is Riverdale in drie woorden. In het kleine stadje Riverdale gebeurde nooit wat, tot Jason Blossom verdwijnt. Hij blijkt vermoord te zijn, en de vraag is natuurlijk wie dat heeft gedaan. Ondertussen gaat het normale leven gewoon door op Riverdale High School, waar o.a. Archie, Betty en Cheryl (de tweelingzus van de vermoorde Jason) naar school gaan. In de eerste aflevering begint de school weer na de zomervakantie. Iedereen is weer terug, behalve Jason. Ook is er een nieuw meisje op school: Veronica. In de loop van de serie kom je steeds meer over Jason en de moord te weten, maar komen er ook nog veel meer geheimen bij.

riverdale-netflix
Bron: The CW

Mijn oordeel na 7 afleveringen Riverdale
Inmiddels staan er zeven afleveringen op Netflix en komt er elke week een nieuwe bij (dat is wel een klein nadeel: elke week wachten en niet kunnen bingewatchen). Ik heb ze alle zeven gezien en ik kan wel zeggen dat ik de serie echt geweldig vind. Het is een serie die makkelijk wegkijkt en waar je vanaf de eerste aflevering helemaal in zit. Dat vind ik een mega pluspunt, want vaak zit ik pas na drie of vier afleveringen echt in een nieuwe serie. Riverdale is vanaf het eerste moment meteen spannend, grappig en heel erg leuk. Je wilt weten wat er gebeurd is met Jason en daardoor blijf je kijken.

“Het is een serie die makkelijk wegkijkt en waar je vanaf de eerste aflevering helemaal in zit”

Voor de rest zijn de personages heel erg echt. Ik denk dat iedereen zich wel een beetje in iemand kan herkennen. Cheryl, het populaire meisje op school, of Betty, die een beetje onzeker is en niet durft te zeggen dat ze verliefd is op iemand. Bovendien zijn de personages allemaal gewoon heel erg interessant, omdat bijna iedereen een geheim heeft. En ze zijn gewoon heel erg leuk, ze worden vaak vrienden met elkaar en gaan heel realistisch met elkaar om. Zo worden Betty en Veronica, die nieuw is op school, een soort van vriendinnen en spreken ze na school vaak af in Pop’s, waar ze een milkshake drinken met elkaar.

Waarom het op Pretty Little Liars en Gossip Girl lijkt
De moord op Jason Blossom is natuurlijk de link naar Pretty Little Liars (daar is het Alison die vermist is). De grimmige sfeer waardoor de serie van gezellig naar thriller veranderd is typisch iets wat er ook in PLL gebeurd. Maar gelukkig is het niet alleen maar grimmig, want Riverdale lijkt ook op Gossip Girl (en niet alleen vanwege de geweldige outfits van Veronica).

“Het is the best of both worlds

De link met Gossip Girl zie ik vooral in het feit dat ze in Riverdale ook gewoon naar school gaan, er veel geroddeld wordt en er ondertussen gekke dingen gebeuren en er geheimen zijn. Een mix van beide series dus, en daarom vind ik het ook zo fantastisch. Het is the best of both worlds, maar toch ook even iets nieuws na de series die al jarenlang lopen. Daar was ik wel even aan toe.

Benieuwd naar de trailer?


Leuk feitje:
Riverdale is gebaseerd op een stripverhaal, namelijk Archie Comics.