boeken-die-uitkomen-in-februari-2017

Deze 6 mooie boeken komen uit in februari

Het was even zoeken tussen de hoeveelheid boeken die uitkomen in februari, maar ik heb weer zes mooie boeken geselecteerd. Van een boek dat gaat over meer rust vinden in je leven tot een hele spannende thriller. En niet te vergeten, Young Adult. Dit zijn de boeken van februari waar ik naar uitkijk.

GEZONDHEID | Unplug – Suze Yalof Schwartz
Snel weer helemaal rustig zijn, dat willen we allemaal wel. In Unplug leer je dat een snelle meditatie heel zinvol kan zijn. “Door elke dag een meditatie van enkele minuten te doen, kun je weer helemaal opladen. Zo vind je meer rust, presteer je optimaal en neem je betere beslissingen. Iedereen heeft tijd voor een snelle meditatie, daarom is dit boek vooral geschikt voor mensen met een druk schema.”

LITERATUUR | Rimpelgeweld – Menno van der Veen
Qua literatuur komt er natuurlijk ook een heleboel uit deze maand, alleen kon ik niet echt boeken vinden die me enorm aanspraken. Ik weet niet precies waarom, misschien dat het net niet de onderwerpen waren die mij aanspraken. Maar Rimpelgeweld is wel een boek waar ik benieuwd naar ben. Het gaat over vriendschap, illusies, buitensluiting en verantwoordelijkheid.

“Een boek over vriendschap, illusies, buitensluiting en verantwoordelijkheid.”

“Wat als je je leefomgeving volledig volgens je eigen plan zou kunnen inrichten? Een beetje zoals in het computerspel The Sims. Je zoekt een huis en zet er een clubje mensen in dat je leuk vindt. Dit is wat er gebeurt in Rimpelgeweld. De charismatische Britten brengt vijf dertigers bij elkaar in een landhuis onder de rook van Amsterdam. Ze leven samen als een ‘kleine vlucht vogels’, in hun eigen betoverende bubbel. Lange tijd gaat dat goed. Maar de buitenwereld die zo virtuoos opzij is gezet, blijft zich voortdurend opdringen. Rimpelgeweld is een zachtjes voortrazende ideeënroman over samenleven in de eenentwintigste eeuw.”

ROMANS | Klik – Rainbow Rowell
Rainbow Rowell is terug. En dit keer niet met een YA-boek zoals Fangirl,Eleanor&Park of Landline, maar met een roman. Net zoals haar voorgaande boeken lijkt het erop dat er weer veel grappige situaties in voorkomen. Dus, kom maar door met Klik!

Hier gaat het over: “Beth en Jennifer weten dat het niet toegestaan is om hun werkmail te gebruiken voor persoonlijke berichten. Ze proberen zich daaraan te houden, maar ze zijn beste vriendinnen, dus dat lukt niet al te best. Hun mailwisselingen staan vol met persoonlijke verhalen en goede grappen.Als IT-medewerker Lincoln de mailwisselingen van Beth en Jennifer tegenkomt, moet hij ze eigenlijk een officiële waarschuwing sturen. Maar hun mailtjes zijn zo grappig en zijn baan is zo saai… Hij blijft de berichten van Beth en Jennifer lang meelezen. Wanneer tot hem doordringt dat hij verliefd aan het worden is op Beth, leest hij al zo lang mee dat hij haar eigenlijk niet meer onder ogen durft te komen. Kan hij de situatie nog redden?”

boeken-die-uitkomen-in-februari-2017

THRILLERS | Boek der Spiegels – Eugen O. Chirovici
Eerlijk is eerlijk, er verschijnt bijna nooit een thriller in mijn maandelijkse boekenlijstje. Toch kon ik Boek der Spiegels niet links laten liggen, zeker niet toen het boek besproken werd door het boekenpanel in De Wereld Draait Door. Iedereen was enthousiast omdat het een ongelofelijk goede thriller schijnt te zijn met een onvoorspelbaar einde. Of het echt fantastisch is hoop ik snel te lezen.

Een korte samenvatting van het verhaal: “Als literair agent Peter Katz een onaf manuscript ontvangt met de titel Boek der spiegels, is hij direct geïntrigeerd. De auteur, Richard Flynn, schrijft zijn memoires over zijn tijd op de universiteit van Princeton aan het eind van de jaren tachtig. Hierin beschrijft hij zijn verstandhouding met de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder.
Op een nacht werd Wieder op brute wijze vermoord in zijn huis. De zaak werd nooit opgelost. Peter Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er die nacht, vijfentwintig jaar daarvoor, is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns verhaal. Maar waar is de rest van het manuscript?”

YOUNG ADULT | Lang & Gelukkig – Kiera Cass
EN WE ZIJN BIJ YOUNG ADULT AANGEKOMEN. YES. Als je ook van De Selectie-serie van Kiera Cass houdt dan is februari een goede maand voor je, Lang en Gelukkig komt namelijk uit. Dit is een bundel van de vier novelles: De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet. Misschien heb je die al gelezen, maar hey: dit is een collectors item, het is fantastisch om in je boekenkast te zetten en er zit als extra een kaart bij en illustraties. Ik wil het hebben, en het liefst zo snel mogelijk.

“Ik wil het hebben, en het liefst zo snel mogelijk.”

YOUNG ADULT | De Kids of Appetite – David Arnold
Als je Blossom Books volgt op Instagram ontkom je er niet aan: er komt weer een nieuw boek uit bij de YA-uitgeverij. En dit keer is het De Kids of Appetite, met natuurlijk weer een prachtige cover (dat kan niet anders bij Blossom Books ;-)). Ik ben erg benieuwd, maar ook een beetje sceptisch. De samenvatting klinkt een beetje ‘jong’ namelijk, maar wie weet is het verhaal fantastisch. Oordeel zelf:
“Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in.
Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van deze groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.”

Naar welk boek kijk jij uit in februari?