nieuwe boeken juni 2018 waar ik naar uitkijk

De nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in juni

Ben ik weer, met mijn maandelijkse lijstje. In juni komt er echt een overvloed aan boeken uit. Dus als je door de bomen het bos niet meer ziet, zit je hier goed. Deze tien nieuwe boeken spraken mij namelijk het meest aan en lijken me het lezen waard.

Ver van de boom – Robin Benway

Ver Van De Boom (of Far From The Three in het Engels) is een YA-roman die gaat over de familie van de schrijver zelf. Best bijzonder vind ik dat, dat het zo autobiografisch is. Robin Benway schrijft in dit boek over de geadopteerde Grace die haar biologische moeder zoekt. Zij, maar ook twee andere personages, ontdekken steeds meer over zichzelf en hun familie. Het draait dus voornamelijk om identiteit. En laat ik dat thema nou net altijd interessant vinden in romans. Dit boek moet dus wel op mijn lijstje! (En oké, ook omdat de cover waanzinnig is)

‘Best bijzonder: het boek is (deels) autobiografisch’

Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een zus en een broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin, maar broer Joaquin is nog altijd op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent?

Buitenjongen – Paolo Cognetti

Na zijn bestseller De Acht Bergen (die ik stiekem nog steeds moet lezen), komt Paolo Cognetti met een nieuw boek genaamd Buitenjongen. Aan de beschrijving te zien lijkt het wel op zijn vorige boek, thema’s als de band met de natuur en familie komen bijvoorbeeld terug. Ook zou dit boek een logisch geheel vormen met De Acht Bergen. Dus als je dat boek goed vond, is dit helemaal een must-read.

‘Als je De Acht Bergen goed vond, is dit helemaal een must-read’

De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en een paar maanden lang te leven op een manier waar hij vroeger stiekem van droomde: zielsalleen, omringd door wat dieren en zijn favoriete boeken. Het leven in de bergen is eenvoudig, hij hakt hout, legt een tuin aan, maakt vuur. En langzamerhand sterkt hij aan en herontdekt hij wat hij in de loop der jaren was verloren. Wekenlang ziet hij niemand, tot er ineens toch een gestalte opdoemt.

Mijn zoete wraak – Jane Fallon

Nieuwe zomerboeken in overvloed in juni. Een van de zomerboeken die me meteen aansprak is Mijn Zoete Wraak (My Sweet Revenge) van Jane Fallon. Niet alleen vanwege de cover en omdat de hoofdpersoon mijn naam heeft – haha, hoe leuk?! – maar ook omdat het verhaal me zó luchtig en grappig lijkt. Hoofdpersoon Paula gaat namelijk wraak nemen op haar vriend Robert en zorgen dat hij hopeloos verliefd op haar wordt. Ik vind het nu al leuk!

‘De hoofdpersoon heet ook Paula, hoe leuk?!’

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag. Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten. Want wraak is zoet. Toch?

Elke dag dichter bij de sterren (Ventura Saga #3) – Kate Ling

Na Eenzaam En Extreem Ver Weg en De Gloed Van Gedoofde Sterren is het tijd voor het laatste deel in de Ventura Saga. Ik vond deel 1 geweldig leuk, maar deel 2 juist helemaal niet. Ik heb het boek zelfs niet uitgelezen en dat komt bijna nooit voor! Toch ga ik nog een poging wagen met het tweede deel, maar ik kijk ondertussen wel uit naar dit laatste deel. Zo te lezen is het een compleet ander verhaal (een prequel las ik op Goodreads, het verhaal speelt zich dus voor deel 1 en 2 af), inclusief nieuwe hoofdpersoon, dus ik ben erg benieuwd. Hopelijk is dit derde deel wat avontuurlijker!

‘Hopelijk is dit derde deel wat avontuurlijker’

Bea is de eindeloze sleur van school helemaal zat en heeft genoeg van haar uitzichtloze baan waarmee ze haar overspannen moeder onderhoudt. Ze droomt van een uitweg. Als er een signaal uit de ruimte wordt ontvangen, wordt er een missie gepland om de oorsprong hiervan te achterhalen. De missie zal honderden jaren duren en hoewel ze haar hele leven achter zich zal moeten laten, weet Bea zeker dat ze mee de ruimte in moet. Maar dan wordt ze verliefd…

Momenten van geluk – Anne Ostby

Uitgeverij Orlando geeft steeds meer leuke boeken uit naar mijn idee. Zo gaan ze het bekende boek Circe van Madeline Miller bijvoorbeeld ook vertalen, hoe tof is dat?! Deze maand is het nog niet zo ver, maar komt er wel een ander boek uit dat me leuk lijkt. Dat is namelijk Momenten Van Geluk van Anne Ostby. Het speelt zich af op de Fiji-eilanden en is dus héérlijk zomers. Ik werd echt dolgelukkig van de omschrijving van dit boek, want het gaat ook nog over een CHOCOLADEFABRIEK. Ik bedoel, dit boek is op mijn lijf geschreven volgens mij. Haha!

‘Ik werd echt dolgelukkig van de omschrijving van dit boek, want het gaat ook nog over een CHOCOLADEFABRIEK’

Vijf vriendinnen besluiten samen op de Fiji-eilanden te gaan wonen, waar ze niet alleen een chocoladebedrijf beginnen maar ook zichzelf terugvinden. Vlak voor hun pensioengerechtigde leeftijd besluiten Sina, Lisbeth, Ingrid en Maya Noorwegen te verlaten en bij hun vriendin Kat, die recent weduwe is geworden, op Fiji te gaan wonen.De vrouwen hebben ieder hun eigen problemen en geheimen, maar samen vinden ze een nieuw doel: het maken van chocolade – bitterzoete, roomzachte momenten van geluk.

De meermin en de courtisane – Imogen Hermes Gowar

In deze verrukkelijke, uiterst geslaagde debuutroman met veel oog voor schitterende details onderzoekt Imogen Hermes Gowar wat klasse, familie en vrouwzijn betekende in het Londen van de achttiende eeuw. Dat stond bij de omschrijving van het boek. Deze roman gaat over een kapitein die zijn schip heeft verkocht in ruil voor een zeemeermin. Vervolgens wil iedereen die meermin natuurlijk ook bekijken. Het leven van de kapitein gaat ondertussen ook door en hij wordt verliefd op een hofdame, een courtisane. Klinkt indrukwekkend en interessant, vond ik, dus dit boek mag je volgens mij ook in de gaten houden deze maand.

‘Deze roman gaat over een kapitein die zijn schip heeft verkocht in ruil voor een zeemeermin’

Op een septemberavond in 1785 krijgt koopman Hancock urgent bezoek van een van zijn kapiteins: hij heeft diens schip verkocht in ruil voor een meermin, dat onweerstaanbaar mysterieuze wezen van de zee. Geruchten verspreiden zich razendsnel door de haven, koffiehuizen, salons en bordelen: iedereen wil het wonder aanschouwen! Door de meermin dringt Hancock zelfs door tot de fine fleur van Londen en op een opulent feest ontmoet hij Angelica Neal, oh, de meest begerenswaardige aller vrouwen… en een zeer vaardige courtisane. Hun onwaarschijnlijke liaison stuurt hun leven een riskante kant op.

Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia

Zoek Me Tussen De Sterren is de Nederlandse vertaling van het bekende boek Eliza And Her Monsters. Dat boek zag ik ongeveer duizend keer op Goodreads, Instagram en Youtube voorbijkomen dus je snapt dat ik nu ook nieuwsgierig ben geworden. Hoewel de titel en de cover compleet anders zijn in het Nederlands (ik weet niet goed wat ik van de cover vind nog, de Engelstalige editie is namelijk moeilijk te evenaren), is het verhaal natuurlijk wel hetzelfde. Ik kan niet wachten om het te gaan lezen. Oh ja en: dit boek schijnt wel iets weg te hebben van Fangirl van Rainbow Rowell. Als je dat een tof boek vond, moet je deze zéker lezen.

‘Dit boek schijnt wel iets weg te hebben van Fangirl van Rainbow Rowell’

Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest? Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school.

Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult? Indringende, eigentijdse YA-roman over fandom, online vriendschap, depressie en de grote invloed van internet.

Gespleten – Karin Slaughter

Esther is echt een thrillerfan las eerder al Goede Dochter van Karin Slaughter. Nu komt er weer een nieuw boek aan van de Queen of Crime, genaamd Gespleten. Wij zijn méga benieuwd. Ik doe mee aan de blogtour deze maand, dus de recensie lees je binnenkort hier.

‘Er komt weer een nieuw boek aan van de Queen of Crime’

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Ze weet dat Laura een onopvallend maar tevreden bestaan leidt en nooit iets voor haar verborgen zou houden. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura elke week lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag verandert in een bloedbad, ziet Andrea een heel andere kant van haar. Een kant die mijlenver verwijderd is van de kalme zachtmoedigheid die ze van haar moeder kent. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

Dan blijkt dat de schutter het op haar moeder gemunt had. De politie wil weten waarom, maar Laura weigert elke medewerking. Ze vraagt Andrea zelfs om haar te helpen allerlei sporen uit te wissen. Zo ontdekt Andrea dat haar moeder zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En kun je iemand nog vertrouwen als die een volslagen vreemde blijkt te zijn ook als diegene je moeder is?

13 minuten sarah pinborough recensie

Leven en laten leven – Hendrik Groen

Na de bekende boeken en serie over Hendrik Groen in een bejaardentehuis in Amsterdam Noord, komt er nu wat nieuws van dezelfde schrijver. Dit keer heeft Arthur Ophof, die bijna vijftig wordt, de hoofdrol in het boek. Volgens mij is het net als Hendrik Groen een realistisch boek, maar bevat het vast ook héél veel humor. Kom maar op!

‘Volgens mij is het net als Hendrik Groen een realistisch boek, maar bevat het vast ook héél veel humor’

Arthur Ophof had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen én in de file van Breukelen naar Purmerend. Groots en meeslepend kun je zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. En hij wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen.

Maar als zijn werkgever hem ‘helaas’ moet ontslaan en hij er een mooie ontslagvergoeding uit weet te slepen, openen zich onverwachts mooie perspectieven op een geheel nieuw leven…

Belofte maakt schuld – Sarah Pinborough

Vorige maand kwam de YA-thriller Het Dodenhuis van Sarah Pinborough uit, deze maand de volwassen thriller Belofte Maakt Schuld. Ik heb tot nu toe alleen 13 Minuten van haar gelezen, en die vond ik fántastisch. Haar volwassen thriller Wat Jij Niet Ziet staat nog ongelezen in mijn boekenkast, maar ondanks dat wil ik Belofde Maakt Schuld ook écht hebben. De omschrijving klinkt weer ongelofelijk spannend.

‘Haar volwassen thriller Wat Jij Niet Ziet staat nog ongelezen in mijn boekenkast, maar ondanks dat wil ik Belofde Maakt Schuld ook écht hebben’

Drie vrouwen, en een van hen leeft een leugen. Maar wie? Is het Lisa? Achtervolgd door haar tragische verleden, wil ze niets anders dan een rustig leven met haar dochter Ava. Is het Ava? Zij wordt een held als ze een jongetje redt, maar ze zit helemaal niet op al die aandacht te wachten. Of is het Marilyn? Die heeft een perfect leven: man, goeie baan, mooi huis. Zo lijkt het tenminste. Eén moment zal de levens van de vrouwen voorgoed veranderen. Hun geheimen kunnen hun ondergang betekenen. Redden ze zich hieruit?

nieuwe boeken juni 2018 waar ik naar uitkijk

Naar welke boeken kijk jij uit deze maand?