YA-boeken nieuw april young adult

De YA-boeken waar we naar uitkijken in april

Drie keer een boek van een schrijfster die Sarah heet, je verzint het niet. Dat en meer lees je in dit maandelijkse lijstje: de YA-boeken waar we naar uitkijken in april!

Allesbehalve Oké – Laura Steven

Bovenaan de wishlist staat zeker Allesbehalve Oké van Laura Steven. Dit is de Nederlandse vertaling van The Exact Opposite Of Okay. Ik kan niet wachten om het boek te lezen omdat het over slutshaming gaat (vet belangrijk onderwerp), er wat feminisme in het boek zit (houden we van) en natuurlijk omdat Laura Steven naar YALfest komt dit jaar. Zin in!

‘Bovenaan de wishlist staat zeker Allesbehalve Oké van Laura Steven’

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als de dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

I see London, I see France – Sarah Mlynowski

Over I see London, I see France hoor ik wisselende verhalen. Maar ondanks dat staat het boek wel op het lijstje deze maand, want het hele verhaal klinkt gewoon héérlijk. Het is mega zomers omdat het gaat over reizen door Europa – van Italië en Parijs tot Amsterdam. En wie wil dat nu niet lezen nu het – hopelijk – weer wat warmer wordt buiten?

‘Het hele verhaal klinkt gewoon héérlijk’

De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid.

Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze meot loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan.)

YA-boeken nieuw april young adult

De Happiness Goeroe – Jette Schroder

Bij HarperCollins komt er een boek uit van een Nederlandse auteur. Extra tof natuurlijk. Jette Schroder komt ook naar YALfest om een workshop te geven, wat over haar eerste YA-boek De Happiness Goeroe gaat. Wij vinden het boek in ieder geval al erg origineel en vrolijk klinken. 🙂

‘Wij vinden het boek in ieder geval al erg origineel en vrolijk klinken’

Om een vriendin in nood te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes. Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness Lifestyle’ predikt.

Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbow’ en ‘Embrace Your Flaws’.Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. De terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoe lang duurt het voor het echt uit de hand loopt? En is er dan nog wel een weg terug?

Het Probleem Met Voor Altijd – Jennifer L. Armentrout

Nu ik momenteel Nooit Meer van Colleen Hoover lees, ben ik van plan wat vaker een uitstapje te maken naar New Adult. Het Probleem Met Voor Altijd is volgens mij een beetje een mix van Young Adult en New Adult en lijkt me daarom ook ideaal. Bovendien zie ik altijd veel bloggers vol lof schrijven over Jennifer L. Armentrout (Lisa van Leave No Story Behind bijvoorbeeld!), dus volgens mij kan het niet misgaan met dit boek.

‘Nu ik momenteel Nooit Meer van Colleen Hoover lees, ben ik van plan wat vaker een uitstapje te maken naar New Adult’

Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed? Jennifer L. Armentrout beschrijft in ‘Het probleem met voor altijd’ prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.

levensbloed gena showalter recensie

Eeuwige leven (Everlife #3) – Gena Showalter

Niet verder lezen als je Eerste Leven en/of Levensbloed nog niet hebt gelezen. Eeuwige Leven is namelijk het laatste deel in de Everlife-serie. En ik ben enorm benieuwd. Na Levensbloed was ik een beetje in de war. Ik vond beide boeken goed, maar over Levensbloed moest ik na mijn recensie toch even nadenken omdat ik ook wat slechtere recensies las. Voor een deel was ik het wel eens met andere bloggers, Levensbloed is minder goed dan Eerste Leven. Toch wil ik het derde deel, Eeuwige Leven, natuurlijk wel lezen, want ik ben benieuwd of de serie episch af gaat lopen. Hopelijk stelt Gena Showalter niet teleur.

‘Hopelijk stelt Gena Showalter niet teleur’

De oorlog tussen Troika en Myriad, de twee rijken van het Eeuwige leven, is nog lang niet voorbij. Tenley heeft gekozen voor Troika, maar werkt in het geheim samen met Killian. Hoewel hij bij de vijand hoort, kan Tenley hem maar niet uit haar hoofd zetten. Zal haar liefde voor Killian hen redden of betekent die juist de ondergang wanneer de duisternis van Myriad steeds dichterbij komt? In het slot van de Everlife-trilogie moet Tenley alles op alles zetten om de rijken van het Eeuwige leven tot elkaar te brengen en de mensen van wie ze houdt te redden.

Nieuwe maan – Sarah Crossan

Sarah Crossan schreef eerder Een, geschreven in een vrije versvorm. Heel bijzonder. Ik heb dat boek nog niet gelezen, maar ik weet dat Anneke van Een Letter Meer Graag er erg enthousiast over was. Daarom gaat het nieuwe boek van Crossan vast op mijn lijstje! Wederom in vrije versvorm – je moet ervan houden of het ondanks dat gewoon uitproberen. Ik zou dat laatste doen.

‘Wederom in vrije versvorm – je moet ervan houden of het ondanks dat gewoon uitproberen’

Joe’s broer wacht al tien jaar zijn doodstraf af in een gevangenis in Texas, mijlenver van Joe en de rest van hun disfunctionele gezin. Maar wanneer de executiedatum vastgesteld wordt, is Joe vastbesloten om die laatste weken met zijn oudere broer door te brengen. Zonder geld of back-up vertrekt Joe naar de laatste ontmoeting met zijn broer. Maar terwijl het aftellen begint, ontstaat er ook weer nieuwe hoop. Nieuwe maan is een indrukwekkende roman in vrije versvorm over een jongen die afstevent op grote levensvragen: Hoeveel is je leven waard? Wat ben je bereid te vergeven? En hoe neem je voor altijd afscheid?

13 minuten sarah pinborough recensie

Het Dodenhuis – Sarah Pinborough

Na 13 Minuten kan ik niet wachten op het nieuwe YA-boek van Sarah Pinborough. Ik vond 13 Minuten weergaloos. ZO GEWELDIG. Ik gaf het boek vijf sterren en het stond daarom ook in mijn lijstje met favoriete boeken van 2017. Het Dodenhuis is nog een tikje enger, zo te horen, maar ik kan niet wachten om weer een verhaal van de schrijfster te lezen. En ook deze schrijfster is aanwezig op YALfest. I love it.

Toby’s leven was heel normaal, maar nu woont hij in het Dodenhuis. Afgezonderd van de rest van de wereld wordt hij samen met de andere bewoners in de gaten gehouden. Vertonen ze symptomen van een mysterieuze ziekte? De een na de ander verdwijnt en Toby wacht enigszins gelaten af. Overdag slaapt hij, ‘s nachts gaat hij op onderzoek uit.

Clara was een meisje dat alles had. Geliefd bij vrienden en familie, geboren in een gezin waarin haar leven voorbestemd was voor grootsheid. Nu is de nieuwste bewoner van het Dodenhuis en ze is vastbesloten om niet toe te laten dat haar leven daar eindigt. Overdag is ze vol enthousiasme, ‘s nachts danst ze in haar eentje en waant zich alleen.

Naar welke nieuwe boeken kijk jij uit deze maand?