nieuwe films april 2019 gloria bell

De nieuwe films waar we naar uitkijken in april

Een documentaire over een complottheorie, een Netflix-film met Noah Centineo en Camila Mendes in de hoofdrol & de romantische film Gloria Bell. Naar deze nieuwe films kijken we uit in april.

door Anna en Paula

After

After is de verfilming van het gelijknamige YA-boek van Anna Todd. Eerlijk gezegd kregen we een beetje slechte Riverdale-vibes van de trailer, maar we gaan deze film toch een kans geven. Dit kan verschrikkelijk worden óf fantastisch.

Tessa (Josephine Langford) is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat. Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin?

Cold Case Hammarskjold

Meer documentaire dan film, maar toch in dit lijstje: Cold Case Hammarskjold. Dit verhaal gaat over de mysterieuze dood van secretaris-generaal Dag Hammarskjöld, wiens vliegtuig in 1961 neerstortte in Afrika. Over zijn dood bestaat een complottheorie. Aanhangers van die theorie beweren dat het geen crash maar een moord was. Hammarskjöld pleitte in de jaren ’60 namelijk voor onafhankelijkheid van Congo en dat ging flink tegen de principes van Europese mijnondernemingen in. In deze film zoeken Deense regisseur Mads Brügger en zijn Zweedse privé-detective Göran Björkdahl uit hoe het écht zit.

Dirty God

Op Anna’s lijstje: Dirty God. Jade (Vicky Knight) is in de bloei van haar leven wanneer ze ernstig verbrand raakt door een zoutzuuraanval. Haar gezicht wordt gereconstrueerd, maar haar schoonheid is verdwenen. Als ze langzaam afglijdt in zelfdestructie en verwijderd raakt van haar geliefden, moet Jade een drastisch besluit nemen om de grip op haar leven terug te krijgen.

Gloria Bell

Zin in een romantische film? Dan raden we je deze maand Gloria Bell aan. Deze film gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over de 58-jarige Gloria. Overdag werkt ze op kantoor, maar ‘s avonds maakt ze de straten van Los Angeles onveilig en gaat ze los in de clubs – op zoek naar de liefde. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo’n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner?

God Only Knows

Monic Hendrickx, Marcel Musters & Elsie de Brauw spelen de hoofdrollen in God Only Knows. De eerste twee namen ken je misschien wel van Penoza, maar in deze film spelen ze een hele andere (en vooral minder criminele, haha) rol. God Only Knows gaat over verhoudingen tussen broers en zussen en hoe ingewikkeld dat kan zijn. Verwacht geen romantische komedie zoals het overgrote deel van de Nederlandse films, nee, dit is eerder tragikomisch en ontroerend te noemen. Wij zijn benieuwd.

L’Homme Fidèle

Ook op Anna’s lijstje deze maand: L’Homme Fidèle. Niet alleen omdat het een Franse film is, ook omdat er goede acteurs in spelen zoals Louis Garrel en Lily-Rose Depp (de dochter van, inderdaad). Romantisch, een beetje zwaar qua thema’s, maar toch ook grappig en luchtig.

Na het overlijden van zijn beste vriend Paul, komt Abel weer in contact met Marianne, de weduwe van Paul. Acht jaar geleden hadden zij al een relatie en nu lijken ze de liefde voor elkaar weer te hervinden. Dat zorgt voor jaloezie bij Mariannes zoon Joseph en bij Pauls zus Eva, die al sinds haar kindertijd heimelijk verliefd is op Abel. L’homme fidèle is een lichtvoetige romantische komedie met een scherp randje, waarin hilarische momenten worden afgewisseld met emoties over verlies en verwerking.

Netflix-film: The Perfect Date

Als laatste een Netflix-film, namelijk The Perfect Date. Misschien herinner je je To All The Boys I’ve Loved Before nog en hoe iedereen toen helemaal verliefd werd op Peter aka. Noah Centineo. Nou, in deze film speelt ‘ie weer hoor. Hebben wij he-le-maal geen problemen mee. Ook speelt Camila Mendes (Veronica uit Riverdale) een rol in deze romantische film, dus dit kan wel eens een fijne wegkijkfilm worden. Op ons lijstje, for sure.

Welke films wil jij gaan kijken in april?