molly's game films december

Deze films mag je in december niet missen

Guess who’s back? Yep, it’s me. Anna. Na een maandenlange radiostilte ben ik dan eindelijk weer aan het bloggen geslagen. Ondanks alle drukte de komende maand, heeft Paula me razend enthousiast gemaakt over blogmas en daarom vandaag mijn eerste blog van december. And yes, there’s a lot more coming.

De afgelopen maand zijn er bijzonder veel goede films verschenen. Echter, december is dé maand voor een mooie bioscoopfilm. Films horen nu eenmaal bij dit weer! En bij de tijd van het jaar.

Vele hemels boven de zevende

De langverwachte boekverfilming van de debuutroman van Griet op de Beeck zal deze maand voor het eerst in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Deze film over de vele obstakels die het leven met zich meebrengt en de zoektocht naar geluk is een absolute must-see. Bovendien zijn we natuurlijk razend benieuwd naar de uitwerking van deze bestseller. Een precieze release datum is nog niet bekend.

Paddington 2

Een heerlijke film voor het hele gezin. Een beer in Londen, kan het beter? Dit verhaal is stiekem leuk voor elke leeftijd. Bovendien heerlijk voor tijdens regenachtig weer. Een kerstvakantie-klassieker als je het mij vraagt. Vanaf 6 december in de bioscoop. 

Gek van geluk

Ieder jaar rond deze tijd verschijnt er een Nederlandse rom-kom. Dit jaar is dat Gek van geluk, een film over single mom en zangeres Lena. Wanneer ze smoorverliefd wordt op een acteur lukt het haar voor het eerst om een enorme hitsingle te schrijven. Uiteraard gaat dit samen met eindeloze tegenslagen, hilarische belevenissen en een hele hoop romantiek. Zwijmel, zwijmel en vooral even nergens aan denken. Vanaf 7 december in de bioscoop. 

Wonderstruck

Een iets serieuzere film deze maand is Wonderstruck. De film vertelt de verhalen over de parallelle levens van Ben en Rose. Eerstgenoemde leeft in de jaren ’70, laatstgenoemde in de jaren ’20. Een wereld van verschil, maar ook een wereld met veel overeenkomsten. Beide gaan ze op zoek naar datgene dat ze missen en langzaam lossen ze de vragen en mysteries waar ze tegenaan lopen op. Vanaf 7 december in de bioscoop. 

Breathe

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal. Breathe gaat over een man die na een ongeluk verlamd raakt en niet meer zelfstandig kan ademen. Samen met zijn vrouw probeert hij het leven weer op te pakken. Met zijn levenslust inspireert hij hierna ook andere verlamde patiënten. Adembenemend. Vanaf 14 december in de bioscoop.

The Party

Een film die volledig zwart-wit is en vol Britse sterren én Britse humor zit. Dat is The Party. Deze film gaat over een groep vrienden die samenkomen om de promotie van een van hen te vieren. Al snel loopt het feest uit de hand en zitten ze met z’n allen voor onbepaalde tijd gevangen in dezelfde ruimte. Een prima recept voor twee uur lang hilariteit en bizarre gebeurtenissen. Vanaf 14 december in de bioscoop.

Pitch Perfect 3

Pitch Perfect is terug! Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik zelf nog nooit een Pitch Perfect-film heb gezien (I know. Shame on me!). Misschien wordt het met de komst van een derde deel nu eindelijk eens tijd dat ik de afgelopen twee edities ga kijken. In deze film proberen de Bellas het na hun afstuderen te maken in ‘de echte wereld’. Met terugkerende én nieuwe sterren. Maak je klaar voor een nieuw spektakel! Vanaf 21 december in de bioscoop.

Molly’s Game

Alweer een film met Idris Elba! Alleen voor hem moet je deze film al bezoeken. Maar dat terzijde. Molly’s Game  is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over voormalig Oplympisch skiester Molly Bloom. Als ze gedwongen wordt te stoppen met sporten, rolt ze in de wereld van het pokeren. Al snel krijgt ze de status ‘poker princess’, maar uiteraard blijft dit niet zonder gevolgen. Vanaf 26 december in de bioscoop. 

Naar welke film kijk jij uit deze maand?