nieuwe films bioscoop maart 2018

De nieuwe films waar we naar uitkijken in maart

Een Nederlandse film over de Tweede Wereldoorlog (die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal!), twee spannende actiefilms en een YA-boekverfilming. Dit zijn de nieuwe bioscoopfilms waar we naar uitkijken in maart.

Bankier Van Het Verzet

Nederlandse films zijn meestal romantische komedies, maar Bankier Van Het Verzet is dat zeker niet. Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van de bankier Walraven van Hall (gespeeld door Barry Atsma), die in de Tweede Wereldoorlog stiekem geld binnenhaalt voor het verzet. Ontzettend spannend, want het gaat om de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis. En naar mate de oorlog voortduurt, weten er steeds meer mensen van de weggesluisde miljoenen guldens af. Een foutje kan het einde betekenen.

Tomb Raider

Een hele spannende actiefilm waar ik naar uitkijk is Tomb Raider. Deze film gaat over Lara Croft. Haar vader is spoorloos verdwenen toen ze een tiener was, maar ze weigert te geloven dat hij dood is. Daarom gaat ze op avontuur en komt ze terecht op een Japans eiland, de laatste bekende bestemming van haar vader. Daar probeert ze te achterhalen wat er gebeurd is met haar vader.

Ready Player One

Het YA-boek Ready Player One wordt verfilmd! Eind deze maand draait de verfilming al in de bioscoop. Ondanks dat ik het boek nog moet lezen, ben ik erg benieuwd naar de film. Ik hou namelijk wel van futuristische verhalen en Ready Player One speelt zich af in 2045. In deze wereld staat de aarde op het punt van vergaan en zoeken de mensen avontuur in de game OASIS, een virtual reality wereld. Als de maker van het spel doodgaat, laat hij een fortuin achter. Om zijn fortuin te winnen, moeten de spelers in OASIS opzoek naar het digitale Easter Egg. Wade, een jonge jongen, besluit mee te doen aan deze spannende zoektocht. Maar het blijkt ook ontzettend gevaarlijk..

Red Sparrow

YAAAS. Jennifer Lawrence! Zo’n goede actrice. In de film Red Sparrow speelt Jennifer de rol van Dominika, een verleidster die werkt voor de Russische veiligheidsdienst. ‘Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar zelfbewustzijn te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen.’ Leuk om te weten: deze film is ook gebaseerd op een boek, geschreven door voormalig CIA-agent Jason Matthews.

Naar welke films kijk jij uit deze maand?