films-november-2017

Dit zijn de films waar we naar uitkijken in november

Als het zo koud is buiten, hou ik ervan om naar de bioscoop te gaan. Lekker warm en gezellig, popcorn on the side en een liefst goede film op het scherm. Naar deze bioscoopfilms kijken Anna en ik uit in november!

Battle Of The Sexes

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling.

Emma Stone in een film die te maken heeft met feminisme. Ik vind het een goede combinatie. Deze film gaat verder over een tenniswedstrijd die ook echt heeft plaatsgevonden in 1973. In die wedstrijd tennisten een man en een vrouw tegen elkaar, terwijl er wereldwijd 90 miljoen (!) mensen keken nar dit spektakel. Doordat Billie Jean King (de vrouw die Emma Stone speelt) de wedstrijd won, werd vrouwentennis veel meer geaccepteerd. Awesome toch? Ik ben benieuwd of de energie van zo’n wedstrijd goed overkomt op het witte doek. We zullen zien.

Murder on the Orient Express

Murder On The Orient Express is gebaseerd op de roman van bestseller-auteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat…

We houden van Johnny Depp als Willy Wonka en Jack Sparrow. Anna en ik kijken dan ook allebei uit naar de film Murder On The Orient Express. Een heel ander soort film dan Sjakie En De Chocoladefabriek, maar wederom met Johnny Depp in een fijne rol. Het draait in deze film namelijk om misdaad. Er is iemand vermoord en alle dertien mensen in de trein zijn verdacht – maar wie? De trailer ziet er al te awesome uit en ademt al een oude sfeer, waardoor we heel veel zin krijgen om naar de bioscoop te rennen. 🙂

Oude Liefde

Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan bedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken zij net als hun families verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.

Geen lijstje zonder een Nederlandse film, daar houden Anna en ik namelijk ook best van. Deze maand komt onder andere Oude Liefde uit in de categorie Nederlandse films. Het is een beetje een romantische komedie, maar er zitten ook wat serieuzere thema’s in zoals rouw. Al met al is dit toch wel een hartverwarmende film, als we de trailer moeten geloven. En even: hoe lief is het dat twee zestigers de hoofdrol spelen? Vinden we leuk. Eens iets anders dan de standaard rom-kom, waarin jongere mensen meestal de hoofdrol hebben.

Vele Hemels Boven De Zevende

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

Als je het boek van Griet Op de Beeck hebt gelezen, hebben we interessant nieuws voor je: Vele Hemels Boven De Zevende wordt namelijk verfilmd. Ik moet eerlijk zeggen dat dit boek nog op mijn lijstje staat om te gaan lezen. Maar als ik dat heb gedaan, wil ik zeker ook de film zien. Volgens mij is dit een bijzonder verhaal met interessante thema’s, waaronder eenzaamheid. Heb jij dit boek al wel gelezen? Laat me dan even weten wat jij ervan vond.

Wonder

August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Zijn ouders besluiten hem naar een privéschool te sturen, maar niet iedereen is blij met mismaaktheid in hun midden.

Wanneer je al bijna moet huilen bij de trailer, weet je dat je naar de bioscoopfilm moet gaan. Wonder is de boekverfilming van het gelijknamige boek van R.J. Palacio. Je hebt het boek met de blauwe cover vast wel eens zien liggen in de boekhandel. En hoewel ik ook dit boek nog graag wil lezen, kijk ik nu al mega uit naar deze film. Ik moest misschien al een beetje huilen bij de trailer. Misschien. Dus dat belooft veel goeds voor deze lieve, ontroerende en hartverwarmende (en soms hartverscheurende) film.

What Happened To Monday?

In een nabije toekomst die wordt geteisterd door overbevolking en hongersnood, is slechts één kind per gezin toegestaan. Het Child Allocation Bureau is in het leven geroepen om daar streng op toe te zien. Illegaal verwekte kinderen worden opgepakt en in een kunstmatige cryoslaap gehouden. Zeven eeneiige zussen, worden zo gedwongen onder te duiken en zich voor de buitenwereld voor te doen als één persoon: Karen Settman (Noomi Rapace). Ze zijn naar de dagen van de week vernoemd en elke zus mag naar buiten op de dag van hun naam. Als op een dag Monday plotseling spoorloos verdwijnt, ontstaat er een meedogenloze strijd tussen de zussen en het Child Allocation Bureau waarbij de gruwelijke waarheid langzaam maar zeker aan het licht komt.

Anna kijkt erg uit naar What Happened To Monday?, en ik sluit me daar helemaal bij aan. Als je een film zoekt in de sfeer van Orphan Black, dan zit je hier goed. Deze film gaat namelijk over zeven zussen die er exact hetzelfde uitzien. Elke zus heeft een naam van een dag in de week. Op die dag mogen ze naar buiten, voor de rest van de week moeten ze binnen blijven. Maar als Monday opeens weg is ontstaat er een strijd tussen de zussen en is hun geheim niet meer veilig. Volgens mij een van de spannendste films van dit lijstje. Wij willen ‘m heel graag zien!

Welke film wil jij in de bioscoop zien in november?