nieuwe films die uitkomen in oktober

Films waar we naar uitkijken in oktober

September vloog voorbij, dus na de films waar we naar uitkijken in september is het nu alweer tijd voor de films van oktober. Dit keer een lijstje met sci-fi, romantische komedies en een heftig waargebeurd verhaal.

Blade Runner 2049

In 1982 (!!!) kwam Blade Runner uit. Een regelrechte hit. Nu is er de film Blade Runner 2049, die zich dertig jaar na de gebeurtenissen van de eerste film afspeelt. Ik vind het enorm tof, want ik hou wel van sciencefictionfilms en dit klinkt geweldig. Bovendien is de cast ook grandioos, met o.a. Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto en de Nederlandse Sylvia Hoeks. Als je van sci-fi houdt, is dit een must-see. Anyway, hier een korte impressie:

‘Als je van sci-fi houdt, is dit een must-see’

Het is het jaar 2049. De politie-eenheid Blade Runner wordt versterkt door officier K (Ryan Gosling), die een duister geheim ontdekt dat vernietigende impact kan hebben op het voortbestaan van de mensheid. Tijdens het ontrafelen van dit geheim komt hij in contact met Rick Deckard, een Blade Runner die al dertig jaar eerder is vermist.

Geostorm

Nog meer sci-fi! De trailer van Geostorm vond ik er mega tof uit zien. Het is een film met een actueel thema, namelijk klimaatverandering. Alleen is het in de futuristische wereld heel anders dan in onze wereld. Er is namelijk een systeem van satellieten die het weer kunnen beheersen. Klinkt awesome, tot het systeem de aarde gaat aanvallen. Behoorlijk creepy dus!

Na een reeks onvoorspelbare natuurrampen die het voortbestaan van onze planeet in gevaar brachten, hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Maar er gaat iets mis. In plaats van beschermen valt het systeem de aarde aan. In een race tegen de klok moet voorkomen worden dat een geostorm de aarde wegvaagt.

Home Again

Romantische komedies, ik hou ervan. En na de twee bovenstaande sciencefictionfilms, mag er ook wel iets vrolijks in dit filmlijstje komen. Home Again is zo’n heerlijke vrolijke romantische komedie, met Reese Witherspoon in de hoofdrol. We kijken uit naar deze film omdat het dramatisch, grappig en romantisch is. <3

‘Romantische komedies, ik hou ervan!’

Alice (Reese Witherspoon) is net gescheiden van haar man en keert terug naar haar geboorteplaats Los Angeles. Tijdens het uitgaan ontmoet ze de knappe Harry (Pico Alexander) en zijn twee vrienden die het als jonge filmmakers proberen te maken in L.A. Als dochter van een succesvolle filmregisseur is Alice daar wel gevoelig voor en ze biedt hen aan om tijdelijk in haar gastenverblijf te komen wonen. Door de aanwezigheid van het energieke drietal bloeit Alice weer helemaal op, maar aan haar nieuw uitgebreide familie en crush komt abrupt een einde wanneer haar ex plotseling weer op de stoep staat.

Stronger

Dan iets heftigers, namelijk Stronger. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jeff Bauman, een man die na de aanslag van de Boston Marathon in 2013 opeens het symbool van hoop werd. Hij overleefde namelijk de aanval, maar zeker niet zonder slag of stoot: hij verloor allebei zijn benen. In de trailer zie je hoe Jeff op zijn vriendin Erin wacht, die meedoet aan de marathon. Erin wordt gespeeld door Tatiana Maslany, die je misschien wel kent van Orphan Black. Ik kijk uit naar deze film omdat dit waargebeurde verhaal enorm aangrijpend is, en omdat Tatiana Maslany – geweldige actrice, ik ben fan van haar voor haar rollen in Orphan Black – er een rol in speelt.

‘Erin wordt gespeeld door Tatiana Maslany, die je misschien wel kent van Orphan Black’

‘Stronger’ is het waargebeurde verhaal van Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal), een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon in 2013. In een poging de liefde van zijn ex-vriendin Erin (Tatiana Maslany) terug te winnen, wacht de 27-jarige Jeff haar op bij de finish van de Boston Marathon op het moment van de aanslag en verliest beide benen. Als hij in het ziekenhuis weer bij kennis komt, helpt Jeff het politieonderzoek door een van de daders te identificeren, maar zijn eigen strijd moet dan nog beginnen. Met de onvoorwaardelijke steun van Erin en zijn familie gaat Jeff door een maandenlang fysiek en emotioneel revalidatieproces.

Weg Van Jou

Dan Weg Van Jou, een lekker luchtige Nederlandse film met Katja Herbers in de hoofdrol. De trailer is al hilarisch – Evi (Katja Herbers) denkt namelijk dat ze voor haar werk naar Rio de Janeiro mag, maar wordt dan plotseling op een project gezet waarvoor de naar Zeeland moet. Compleet anders dan de tropische sferen die ze voor ogen had. Anyway: een stadse vrouw op het Zeeuwse platteland dus. Een fijne Nederlandse feelgoodfilm, volgens ons, die zich eens ergens anders afspeelt dan Amsterdam.

De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen.

Welke film wil jij gaan kijken in oktober?