nieuwe films die uitkomen in september 2017

Films waar we naar uitkijken in september

Augustus viel een beetje tegen qua films, zeker omdat Everything, Everything niet kon tippen aan het gelijknamige boek. Gelukkig beloven de films die deze maand uitkomen een hoop goed te maken. Van een bijzondere film over een Nederlandse vrouw en een jongen uit Boekarest, tot de komedie Girls trip – naar deze films kijken wij uit in september!

GIFTED

Gifted is een dramafilm van de makers van 500 Days Of Summer. Het gaat over de alleenstaande Frank die zijn nichtje Mary moet opvoeden. Mary blijkt een wonderkind te zijn, vooral als het om wiskunde gaat. Tot dusver gaat het prima, Frank wil Mary op haar normale school laten zodat ze een normaal leven heeft voor een kind. Toch denkt Frank’s moeder Evelyn daar anders over. Evelyn wil namelijk dat Mary haar talent tot het uiterste benut, ook al moet ze daarvoor tussen volwassenen zitten op school. Een heftig conflict, dat vooral erg is voor Mary, maar ook Frank en zijn moeder uit elkaar drijft.

GIRLS TRIP

Als je zin hebt in een komedie, moet je zeker naar Girls Trip deze maand. Deze hilarische film gaat over vier goede vriendinnen, die elkaar kennen uit hun jeugd. Nu ze al jaren niets samen hebben gedaan, vinden ze dat het tijd is voor een Girls Trip. Denk aan dansen, drinken, heel veel lachen en flirten. De vrouwen gaan helemaal los in New Orleans, en dat pakt niet altijd even goed uit.

IN BLUE

In Blue is mijn persoonlijke favoriet uit dit lijstje. De trailer intrigeerde me namelijk meteen. De sfeer deed me namelijk een beetje denken aan I Origins, een van mijn favoriete films. In Blue gaat over de Nederlandse stewardess Lin (40), die tijdens een vlucht moet helpen tijdens een bevalling. Door deze gebeurtenis raakt ze uit balans en wordt ze zelf enorm emotioneel. Dan komt ze in Boekarest een arme jongen tegen, die leeft in de metrotunnels van de stad. Ze raken met elkaar aan de praat en er ontstaat een bijzondere band. Maar wat voor liefde is het precies tussen hen en kunnen ze elkaar ook helpen?

TULIPANI

Meer fan van Nederlandse films? Dan heb je deze maand geluk, want Tulipani komt uit. De hoofdrol wordt gespeeld door Gijs Naber, die je misschien wel kent als Storm uit de serie Penoza. Hier de film over in het kort:

Na de Watersnoodramp in 1953 stapt de Nederlandse boer Gauke (Gijs Naber) op zijn fiets en rijdt, bepakt met een zak tulpenbollen, naar Italië, waar hij een nieuw bestaan opbouwt en de strijd aangaat met de lokale maffia. Vijfentwintig jaar later komt zijn dochter – de Canadese Anna – naar Italië en ontdekt de liefde van haar leven en samen ontdekken zij de geschiedenis van haar vader. Anna besluit de strijd van haar vader na vijfentwintig jaar voort te zetten.

Naar welke film kijk jij uit deze maand?