the crown feit of fictie

Nieuwe Netflix serie: The Crown

Voor een goede nieuwe serie op Netflix kun je me wakker maken. The Crown is daar misschien wel een van. Een serie over het Engelse koningshuis in de jaren ’50, ik vind het heerlijk. Dit is wat je moet weten over deze nieuwe serie.

Intriges, een troon en onthullingen

The Crown gaat over de jonge koningin Elizabeth II die in 1952 haar overleden vader George VI moet opvolgen. De Tweede Wereldoorlog is net voorbij, en nu moet Elizabeth het opeens overnemen. Een zware taak. Het is dan ook niet haar wens om nu al koningin te zijn, maar ze moet wel. Het is een verhaal over het koningshuis, de politiek (Churchill als premier van Engeland) maar ook over intriges en onthullingen.

the crown feit of fictie

So far, so good

De serie staat net online, maar ik vind het na aflevering 1 al fantastisch. Het is tof om te zien hoe Elizabeth – die op dit moment 90 jaar is en nog steeds koningin van Engeland is – op de troon kwam. Misschien is niet alles even realistisch, maar je krijgt wel een soort inkijkje in de geschiedenis. Omdat het nog niet zo erg lang is geleden, vind ik het extra interessant. Hoe ging alles in 1952 in Engeland qua politiek?

Natuurlijk zijn ook de intriges (denk: relaties die geheim werden gehouden) spannend om te zien. Bovendien geeft het een leuke afwisseling in de serie, je ziet zowel de geheime kanten van de intriges en romantische stukken als het politieke spel dat wordt gespeeld. Wat mij betreft is het dus nu al een must-see. Tijd om de rest van het seizoen te bingewatchen en dan te wachten op seizoen 2 dus! 😉

De Trailer

Het eerste seizoen van The Crown staat nu online op Netflix. Ga jij kijken of heb je al iets gekeken? Laat ons weten wat je er van vond in de reacties.