nieuwe thrillers maart waar we naar uitkijken

De thrillers waar we naar uitkijken in maart

Deze maand komen er zoveel boeken uit, dat ik maar een apart lijstje maakte met thrillers. Heel Team MustMag houdt namelijk wel van een thriller op zijn tijd. Esther verslindt er regelmatig één, Anna houdt van de spannende boeken van Liane Moriarty, Laurine pakt er wel eens een YA-thriller bij en ik recenseer af en toe ook een boek dit in het genre valt. Kortom: we houden er wel van. Naar deze vijf nieuwe thrillers kijken we uit in maart.

Arrowood – Mick Finlay

Esther kijkt vooral uit naar Arrowood deze maand. Ten eerste omdat het in Londen afspeelt (geweldig!), maar ook zeker omdat het aan Sherlock doet denken. En ja, dat is behoorlijk fantastisch. Ik, en Anna en Esther ook, vonden de BBC-serie namelijk heel goed. Maar ook het originele boek van Sir Arthur Conan Doyl is heel erg goed en niet voor niets een echte klassieker. In Arrowood draait het echter niet om Sherlock, maar om privédetective William Arrowood. Sherlock zit hem in het boek alleen wel op de hielen, en dat blijkt niet zo handig. We zijn heel benieuwd hoe dit verhaal verder zal gaan en of Arrowood een beetje kan tippen aan Sherlock.

‘In Arrowood draait het echter niet om Sherlock, maar om privédetective William Arrowood’

Londen 1895. Een moordenaar maakt de Londense straten onveilig. De armen hebben honger, misdadigers nemen de leiding. Dan krijgt privédetective William Arrowood bezoek van de mooie Caroline Cousture, die op zoek is naar haar verdwenen broer. Arrowood heeft weinig zin in de zaak, maar kan het geld goed gebruiken. Pas wanneer blijkt dat de vermiste man voor Arrowoods aartsvijand Mr. Cream werkte, gaat hij overstag. Hij wil Cream koste wat kost vernederen. Al snel blijkt echter dat het om veel meer gaat dan een simpele verdwijning. Kan Arrowood deze zaak oplossen zonder dat er nog meer slachtoffers vallen? En hoe blijft hij uit de buurt van die lastpak Sherlock Holmes?

nieuwe thrillers maart waar we naar uitkijken

De mol – Bart Debbaut

EEN THRILLER OVER WIE IS DE MOL. Oh my god. Toen ik zag dat dit boek uitkwam, veranderden mijn ogen volgens mij in hartjes. Ik kijk al jaren Wie Is De Mol en ben fan van het programma. Ik vind het dus geniaal bedacht om hier een boek over te schrijven. Bart Debbaut neemt de lezer in het boek mee in de Vlaamse versie van Wie Is De Mol, waar enorm spannende dingen gebeuren. Zo zijn de opnames pas net begonnen in het verhaal, als er plotseling een kandidaat is verdwenen. Alleen dat klinkt al ongelofelijk spannend, dus ik wil dit boek echt lezen.

‘Toen ik zag dat dit boek uitkwam, veranderden mijn ogen volgens mij in hartjes’

Een prachtige locatie en spannende opdrachten: een groep van tien Vlamingen – waaronder één saboteur – maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Allen hebben ze slechts één doel voor ogen: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Het avontuur lonkt! Maar vlak na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?

De stem – Suzanna Esther

Bij Futuro komt De Stem uit van Suzanna Esther. Dit boek gaat over een man met een stem in zijn hoofd. Eerst is er niks aan de hand, totdat de stem een naam krijgt en ze alles voor hem gaat bepalen. Een beetje een psychologische thriller volgens mij, daar houden we wel van. Bovendien deed het me een klein beetje denken aan de film Her, waarin een man verliefd wordt op een computerstem. Maar ik gok dat de stem in dit verhaal toch wat duisterder is!

‘Eerst is er niks aan de hand, totdat de stem een naam krijgt en ze alles voor hem gaat bepalen’

Maarten Brugman is een wat sullige, ingedutte en gescheiden man die op een bepaald ogenblik een stem gaat horen die hem de weg wijst richting een minder saai bestaan. Hij wil in eerste instantie niets weten van De Stem, maar wanneer hij merkt dat De Stem hem adviezen geeft waar hij daadwerkelijk iets aan heeft, accepteert hij De Stem en geeft haar zelfs een naam: Amelie.

Amelie geeft hem op geestige wijze onder meer advies over hoe hij zijn aantrekkelijke leidinggevende Lisa mogelijk zou kunnen veroveren. Lisa krijgt van haar baas een voorstel voor een nieuw project; een project dat in de relationele sfeer grote veranderingen met zich meebrengt.

nieuwe thrillers maart 2018 het kind ik weet alleen mijn naam nog

Het kind – Fiona Barton

Wederom een thriller met Londen als locatie. Houden we van. Dit keer geen Sherlock-taferelen, maar een journalist die zich in een vreemde zaak verdiept. Er worden namelijk menselijke resten gevonden in een oud huis. Heel eng natuurlijk, maar nog enger als de journaliste erachter komt dat het met eerdere verdwijningen te maken heeft.

‘Dit keer geen Sherlock-taferelen, maar een journalist die zich in een vreemde zaak verdiept’

Tijdens het slopen van een oud huis in London vindt een bouwvakker menselijke resten die jarenlang begraven lijken. Wanneer journalist Kate Waters zich in de zaak verdiept, ontdekt ze verbanden met een verdwijning die tientallen jaren eerder plaats heeft gevonden. Al snel blijkt Kate deelgenoot van geheimen die in de levens van drie verschillende vrouwen boven komen drijven.

Ik weet alleen mijn naam nog – C.J. Cooke

De YA-thriller waar ik echt naar uitkijk (en Laurine volgens mij ook) is ‘Ik weet alleen mijn naam nog’. Ik hou van thrillers waar je in het begin bijna niks weet, waarin de hoofdpersoon niets meer kan herinneren. Dit boek is precies zo. Het gaat over een vrouw die wakker wordt op het strand en totaal blanco is, omdat ze op haar naam na niets meer weet over zichzelf. Volgens mij heel erg spannend, dus dit boek staat zeker op mijn To Be Read-lijstje.

‘Volgens mij heel erg spannend, dus dit boek staat zeker op mijn To Be Read-lijstje’

Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wie ze is. Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en peuter alleen thuis gelaten. Wanneer hij thuiskomt blijkt haar auto op de oprit te staan, maar haar mobiel, portemonnee en paspoort zijn er nog. Zijzelf is echter verdwenen.

Er wordt een landelijke zoektocht georganiseerd. Met de babycamera’s van het gezin blijkt te zijn geknoeid: iemand hield hen in de gaten. Wie heeft Eloïse meegenomen? Of is ze uit vrije wil vertrokken? Maar waarom zou ze de drie mensen die het meest van haar hielden in de steek willen laten?

Kijk jij ook uit naar bepaalde thrillers deze maand? Laat het ons weten in de reacties.