nieuwe young adult boeken augustus 2017

Deze YA-boeken komen uit in augustus

Het is zo’n zomer waarin de dagen langzaam in elkaar overgaan. Zo’n zomer waar je, zonder dat je het weet, alweer in een nieuwe maand zit. Tenminste, dat is het voor mij. Ik had bijna niet door dat het al bijna augustus is. Een nieuwe maand met nieuwe YA-boeken waar ik naar uitkijk, zoals het tweede deel van de Everlife-serie en het derde deel Jenny Han haar Lara Jean-boeken. Hier kijk ik naar uit!

Jenny Han – Veel Liefs, Lara Jean (Deel 3 van de P.S. I Love You-trilogie)

Het derde en laatste deel van Jenny Han’s trilogie komt uit! Mega tof, al staan de eerste twee delen Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield en P.S. Ik Hou Nog Steeds Van Je nog ongelezen in mijn kast. Ik kwam er niet aan toe, maar ben van plan om de twee boeken tijdens de OhMyBookathon die Lisanne van OhMyBook organiseert, te gaan lezen. Hopelijk kan ik daarna snel door met deel 3. De boeken beloven in ieder geval veel goeds, want ik lees er vooral positieve recensies over. We’ll see. Hieronder lees je waar het derde deel over gaat (SPOILERS).

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt? En als je hoofd en hart twee verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

https://www.instagram.com/p/BVPTCg6AYSn/?taken-by=mustmagazinenl

Emily Trunko – Aan Mijn Lieve…

Een meisje van 15 met een Tumblr-blog, die zijn er nogal veel. Maar de Tumblr van Emily (dearmyblank.tumblr.com) werd heel succesvol. Ze post namelijk berichten van nooit verstuurde brieven, die mensen anoniem bij haar kunnen insturen. Binnen een paar maanden kreeg Emily 65.000 anonieme brieven toegestuurd. Klinkt interessant toch? Vooral dat Emily pas 15 was toen ze dit bedacht, vind ik tof. Het boek Aan Mijn Lieve staat vol met de mooiste brieven van de Tumblr-pagina. Volgens mij wordt dit een leuk en tof non-fictie YA-boek (is dit al een genre? haha) om door te lezen en je bij te verwonderen over anonieme verhalen.

Jeanette Molema – Onder Vuur

Hoewel ik bij de cover van dit boek aan een feelgood- of new adult-boek moest denken, is Onder Vuur dat totaal niet. Het is een YA-boek dat zich tijdens de zomer van 1944 afspeeld. Het is oorlog in Nederland, en vlakbij Arnhem komt hoofdpersoon Jochem Martje tegen. “Is ze een verraadster? Of een onderduiker? Dan brengt ze het leven van Jochem en zijn moeder in gevaar! Toch moet Jochem samen met Martje proberen te overleven, want de oorlog komt op 17 september ineens heel dichtbij.” Onder Vuur lijkt me waanzinnig interessant. Een bijzonder verhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland, vertelt vanuit het perspectief van twee tieners.

Rondom Arnhem landen parachutisten om de bruggen over de Rijn te bezetten. In Oosterbeek vinden zware gevechten plaats, midden op straat. Jochem schuilt met zijn buurjongen Sim, hun moeders en Martje in een kelder. Na een week hebben de geallieerden verloren. Overal zijn huizen verwoest en er zijn 90.000 mensen op zoek naar onderdak. Ook Jochem moet vluchten, alweer met Martje. Hoe kan hij weten of ze wel te vertrouwen is?

nieuwe young adult boeken augustus 2017

Joelle Charbonneau – Aan Het Hof Van Eden (Deel 1 van een nieuwe trilogie)

Ik zeg altijd dat ik nooit fantasy lees (nou ja, geen verhalen over draken en weerwolven), maar de laatste tijd spreken boeken met een beetje fantasy me wel aan. Zo las ik Inkt van Alice Broadway, waar ik best positief over was. Ik hou er wel van als een verhaal zich in een compleet andere wereld afspeeld. Aan Het Hof Van Eden is ook zo’n boek. Ik werd al helemaal meegesleurd door het verhaal toen ik de samenvatting las. Dus ja: dit boek MOET ik lezen. Lees en oordeel zelf over dit eerste ya-boek van een nieuwe trilogie:

De tweeling Carys en Andreus was nooit voorbestemd om het koninkrijk Eden te regeren. Hun vader was in de kracht van zijn leven en hun oudste broer was zijn gedroomde opvolger; jong, sterk en onoverwinnelijk. De toekomst van het koninkrijk leek veilig.
Maar de toekomst kan misleidend zijn. Als de koning en kroonprins van Eden worden gedood op de terugweg van hun veldtocht, en de moordenaars niet langer oeroude vijanden zijn, maar uit hun eigen midden lijken te komen, heeft Eden dringend behoefte aan een nieuwe monarch.
Doordat Carys en Andreus een tweeling zijn en niet duidelijk is wie van hen als eerste is geboren en dus het recht op de troon kan opeisen, is de opvolgingslijn niet langer duidelijk. Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan – tegen elkaar. De winnaar van de serie duels zal waardig over het koninkrijk Eden mogen regeren. (..) Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen. Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zicht te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

recensie eerste leven gena showalter

Gena Showalter – Levensbloed (Deel 2 van de Everlife-boeken)

We eindigen deze blogpost met het boek waar ik het meest naar uitkijk: LEVENSBLOED. Ik wil echt twintig keer ‘oh my god‘ typen omdat ik hier zo achterlijk enthousiast over ben. Een paar maanden geleden las ik namelijk het eerste deel, Eerste Leven, waar je hier de recensie van kunt lezen. Het verhaal gaat over Tenley die moet kiezen naar welke wereld ze wil na haar dood: Myriad of Troika. Het eerste deel was al behoorlijk heftig – en soms zelfs bloederig – dus het tweede deel moet vast nog spectaculairder zijn. Ik kijk er ZO naar uit. En eh, zei ik al ‘oh my god‘? Het tweede deel in het kort (SPOILERS).

Myriad en Troika hebben om Tenley gevochten vanwege de bijzondere kracht die ze bezit. Beide rijken zijn ervan overtuigd dat degene die haar ziel wint meer macht zal krijgen. Met haar laatste adem heeft Tenley uiteindelijk gekozen voor Troika, het rijk van licht en liefde. Dat heeft echter grote consequenties. Niet alleen verkeert ze nog steeds in gevaar, maar ook staat ze nu lijnrecht tegenover Killian, de jongen die bij Myriad hoort en die ze maar niet kan vergeten. Ondertussen dreigt Killian zijn eeuwige leven te verliezen. Hij heeft nog maar één kans op redding: Tenley verslaan in een spel dat zij nog nooit gespeeld heeft…

Naar welk boek kijk jij uit?