young adult boeken april 2017

De nieuwe Young Adult-boeken van april (en een NA-boek)

Ontroerende Young Adults met heftige onderwerpen, een boek met een hele mooie cover (ik wil ‘m in mijn boekenkast) en een New Adult dat zich afspeelt in een cirsus. Deze boeken komen deze maand uit.

Op Mijn Schouders – Jennifer Niven
Holding Up The Universe is er nu ook in het Nederlands – yes! Daar ben ik mega blij mee, aangezien ik Waar Het Licht Is (All The Bright Places) van Jennifer Niven ook goed vond. Dat was een heel ontroerend boek, dat onder andere over zelfmoord gaat. Enorm heftig, maar heel goed en zelfs met humor geschreven. Niet zo gek dus, dat het boek veel prijzen won. Op Mijn Schouders is een ander soort verhaal, maar volgens mij net zo ontroerend en meeslepend als Waar Het Licht Is.

Hier gaat het over
Op mijn schouders draait om Libby en Jack. Iedereen denkt ze te kennen: Libby als het dikste meisje van het land en Jack als de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

‘Volgens mij net zo ontroerend en meeslepend als Waar Het Licht Is

De Voordelen Van Onbeantwoorde Liefde – Becky Albertalli
Na Simon vs. De Verwachtingen Van De Rest Van De Wereld komt er bij Blossom Books weer een boek uit van Becky Albertalli, namelijk De Voordelen Van Onbeantwoorde Liefde. Het boek heeft wederom weer een hele mooie kleurrijke cover (echt, ik wil dit in mijn boekenkast!). Ik hoop dat het verhaal net zo mooi is, maar dat moet vast goed komen.

Hier gaat het over
Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

young adult boeken april 2017

Het Geheugenboek – Lara Avery
Wanneer je fan bent van John Green, Jennifer Niven en Gayle Forman schijnt dit boek van Lara Avery een aanrader te zijn. Net als Jennifer Niven behandelt Lara Avery heftige thema’s in haar boek, dit verhaal gaat namelijk over een 17-jarig meisje met een zeldzame ziekte waar ze dood aan kan gaan. Ik hoop dat dit verhaal goed is geschreven, dat het onderwerp niet te zwaar wordt. Al lijkt het me handig om zakdoekjes paraat te hebben voor de heftige hoofdstukken.

Hier gaat het over
De 17-jarige Sammie weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Dan hoort ze dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is en wie haar hart heeft gebroken, en over haar oude jeugdvriend die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen…

‘Ik hoop dat dit verhaal goed is geschreven, dat het onderwerp niet te zwaar wordt’

Circus Cesaria – Sanne Hillemans
Een tijdje geleden interviewde ik Sanne over het uitgeven van haar eigen boeken. En nu is het zover, haar eerste boek komt uit! Circus Cesaria is een New Adult en ik ben erg benieuwd hoe dat is. Ik lees zelf eigenlijk nooit een New Adult-boek, maar dit verhaal spreekt me wel aan. Dat komt omdat het zich afspeelt in een circus (origineel!) en omdat ik op Hebban al veel positieve recensies heb gezien. Bovendien ben ik nieuwsgierig of het boek echt zo goed is, als de tekst hieronder. Kom maar op met Circus Cesaria!

Hier gaat het over
Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft. Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.

Ook leuk: deze literaire boeken komen deze maand uit