boeken waar ik naar uitkijk in december young adult nieuwe boeken

Naar deze YA-boeken kijk ik uit in december

Wooh! Het is vanaf vandaag Blogmas op Must Magazine. Dat betekent dat je elke dag een nieuwe blogpost kunt lezen hier, hoe tof is dat? Bereid je voor op een heleboel toffe artikelen. Vandaag trap ik af met de YA-boeken waar ik naar uitkijk in december, zoals de nieuwe boeken van Marissa Meyer en Marieke Nijkamp.

Alter Ego (Renegades #1) – Marissa Meyer

De serie The Lunar Chronicles van Marissa Meyer is mega populair. En hoewel ik bijna niet durf te zeggen dat ik die boeken van haar nog niet heb gelezen (ik ga ze lezen, beloofd), kijk ik wel uit naar haar nieuwe serie Renegades. Marissa Meyer stapt in deze serie over van sprookjesfiguren naar superhelden. Dat kan niet anders dan fantastisch worden.

Marissa Meyer stapt in deze serie over van sprookjesfiguren naar superhelden

Geheime identiteiten. Uitzonderlijke talenten. Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn. Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Voor Ik Je Loslaat – Marieke Nijkamp

Na 54 Minuten, komt Marieke Nijkamp met een nieuw boek genaamd Voor Ik Je Loslaat (in het Engels: Before I Let Go.) Dit keer geen boek over een schietpartij op een school, maar een boek over (zelf)moord en geheimen. Ik geloof zelfs dat het een beetje een thriller is. De omschrijving van het boek klinkt in ieder geval erg spannend. Ik vind het ook tof dat het zich in de sneeuw afspeelt. Perfect om te lezen tijdens de winter!

‘Ik vind het tof dat het zich afspeelt in de sneeuw – perfect om te lezen tijdens de winter!’

Een paar dagen voordat Corey terugkeert naar haar geboorteplaats Lost Creek in Alaska om haar beste vriendin op te zoeken, wordt deze dood aangetroffen – drijvend onder het ijs. Corey is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals iedereen beweert.
Daarna lijkt in Lost Creek niets meer op vroeger. Mensen doen alsof ze een vreemde is en vertellen haar dat de dood van Kyra was voorbestemd. Maar Corey voelt dat er iets niet klopt. Welke ijzingwekkende geheimen houdt men voor haar verborgen? In de donkere koude winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt…

boeken waar ik naar uitkijk in december young adult nieuwe boeken

Het Boek Van Stof #1: La Belle Sauvage

Ook Het Boek Van Stof verschijnt deze maand! Met dit boek doe ik een Bookstagram-tour (want in het echt heeft dit boek gouden details, oh my god), dus je zult ongetwijfeld foto’s op Instagram voorbij zien komen. Dit boek is eigenlijk een mix van young adult en fantasy. Ik weet niet goed wat ik moet verwachten, maar het verhaal klinkt erg mysterieus doordat het over een gevaarlijk complot gaat. En bovendien kan ik een beetje fantasy wel waarderen! 🙂

‘Ik weet niet goed wat ik moet verwachten, maar het verhaal klinkt erg mysterieus doordat het over een gevaarlijk complot gaat’

Malcolm Polstead is een eerlijke en hulpvaardige jongen – maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby’tje Lyra verzorgd. Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?

Onvergetelijk (Darkest Minds #2) – Alexandra Bracken

Vorige maand kwam De Overlevenden, het eerste deel in de Darkest Minds-trilogie, uit bij Karakter. Nu is er Onvergetelijk, zodat je meteen verder kunt met deze spannende trilogie. Lees hier meer over het eerste deel (en check de winactie!). Als je wel De Overlevenden hebt gelezen, kun je hieronder vast meer lezen over Onvergetelijk. Ik kijk er erg naar uit en ben benieuwd hoe dit verhaal verder zal gaan.

‘Vorige maand kwam De Overlevenden uit, nu is er Onvergetelijk’

LET OP SPOILERS
Ruby heeft nooit gevraagd om de superpowers die haar bijna het leven kostten. Nu moet ze die dagelijks gebruiken in haar strijd om een corrupte regering ten val te brengen en om in de gedachten van haar vijanden in te breken. De andere leden van de Children’s League zien haar als hun leider, maar Ruby weet diep vanbinnen wat ze werkelijk is: een monster.

Wat Jij Niet Weet – Cecile Korevaar

Wat Jij Niet Weet lijkt me een bijzonder boek. Hoewel de omschrijving wel een beetje verteld waar het verhaal overgaat, ben ik erg benieuwd naar de thema’s in dit boek. Het gaat in ieder geval over verschillende culturen en hoe je daar mee om moet gaan. Een erg actueel thema zit er dus wel in. Ook gaat het over geheimen en, zoals de titel al zegt, over ‘wat jij niet weet’. We zullen het zien!

‘Ik ben erg benieuwd naar de thema’s in dit boek, want het gaat onder andere over verschillende cultureren’

De veertienjarige Tess verhuist onverwachts met haar ouders naar Kenia. Ze belandt er tussen de inheemse Samburu-stam en moet noodgedwongen een nieuw leven opbouwen. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de cultuur en mist haar vriendinnen. Al snel blijkt dat er achter de ware reden van de verhuizing een groot geheim schuilgaat. Dit geheim zet haar leven nog verder op zijn kop, maar geeft ook antwoord op vragen. Dan gebeurt er iets afschuwelijks. Wordt haar leven ooit weer hoe het was?

Naar welke boeken kijk jij uit deze maand?