nieuwe young adult boeken september 2017

Deze YA-boeken komen uit in september

Eindelijk het tweede deel van de Ventura Saga (wooh!), maar ook een nieuwe spannende YA-thriller van een Zweedse auteur en een eerste deel van een nieuwe trilogie van Claudia Gray. September, ik heb er zin in. Dit zijn de YA-boeken waar ik naar uitkijk.

Mijn Mooiste Herinnering Eindigt Hier – Eric Lindstrom

Eric Lindstrom schreef eerder Wat Jij Niet Ziet, een YA-boek over een blind meisje. Zijn nieuwe boek Mijn Mooiste Herinnering Eindigt Hier gaat over Mel, een meisje met een bipolaire stoornis. Ik vind het enorm tof dat Eric Lindstrom mensen met een bepaalde aandoening de hoofdrol geeft in zijn boeken. Hopelijk is het ook echt representatief en leer je door dit verhaal meer over een bipolaire stoornis.

Een bipolaire stoornis maakt het leven er niet gemakkelijker op voor de 16-jarige Mel Hannigan. Uit zelfbescherming vertelt ze niemand over haar ziekte en houdt ze haar vrienden op veilige afstand. Dan kun je maar beter niet verliefd worden, natuurlijk. Als dat toch gebeurt, en als haar voormalige beste vriendin haar dan ook nog eens confronteert met de waarheid over het einde van hun vriendschap, stort Mels wereld in. Uit angst afgewezen te worden begaat ze een enorme stommiteit. Maar zouden haar vrienden haar echt in de steek laten als ze wisten waar ze mee worstelt?

Voor Eeuwig En Altijd – Sarah Dessen

Contemporary moet er natuurlijk ook zijn in dit lijstje. Bij Clavis komt Voor Eeuwig En Altijd van Sarah Dessen uit. Ik vond de cover meteen erg mooi, maar het verhaal spreekt me ook aan. In dit boek gaat het over Louna die moeder heeft die wedding planner is. Alleen dat klinkt al leuk! Hier gaat het nog meer over:

Een trouwerij op het strand, een huwelijk in een historisch pand, een jawoord in een sjiek hotel: Louna heeft het allemaal al gezien. Haar moeder is immers wedding planner. Maar zelf is ze vooral erg cynisch over sprookjesliefdes, omdat haar eigen eerste verliefdheid een ronduit dramatisch einde kende. Maar als ze de charmante Ambrose leert kennen, lijkt hij wél heel snel ervan overtuigd dat ze voor elkaar bestemd zijn.

Duizelingwekkende Hoogte (Duizend Hoog #2) – Katharine McGee

Als ik ergens naar uitkijk deze maand is het (oké, naast deel 2 van de Ventura Saga) Duizelingwekkende Hoogte. Vorig jaar las ik Duizend Hoog en werd ik langzaam fan van het boek. Dit is serieus een mix van Gossip Girl en Pretty Little Liars – denk: rijke mensen, roddels en New York. Maar dan wel in een futuristische setting, het is namelijk het jaar 2118 in het boek.

New York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan één verkeerde stap een lange val betekenen.

nieuwe young adult boeken september 2017

Oktober Is De Koudste Maand – Christoffer Carlsson

Na 13 Minuten van Sarah Pinborough wilde ik meer YA-thrillers lezen. Maar mega veel YA-thrillers zijn er helemaal niet. Gelukkig komt er deze maand een nieuwe uit, namelijk Oktober Is De Koudste Maand van de Zweedse schrijver Christoffer Carlsson. Hij schreef eerder al misdaadromans/thrillers voor volwassenen, maar dit boek is zijn debuut als YA-auteur. In Zweden zijn ze al groot fan van ‘m en heeft hij allemaal prijzen gewonnen. Wie weet valt hij binnenkort hier ook in de prijzen.

Op een klamme koude herfstdag in oktober wordt er aangebeld bij de zestienjarige Vega Gillberg. Er staan twee politieagenten voor de deur, die op zoek zijn naar haar oudere broer, Jakob. Hoewel ze al dagen niets van hem heeft gehoord, weet ze dat ze hem moet zien te vinden voordat de politie dat doet. Jakob zou betrokken zijn bij een gruwelijk misdrijf, maar wat niemand weet, is dat ook Vega hier meer vanaf weet dan goed voor haar is.

Zwartspreuk (Spellcaster #1) – Claudia Gray

Na de Vuurvogel-trilogie, die begon met Duizend Stukjes Van Jou, gaat HarperCollins nu ook de Spellcaster-trilogie uitgeven van Claudia Gray. Ik ben er onwijs benieuwd naar, omdat ik helemaal fan ben van de Vuurvogel-trilogie en de schrijfstijl van Claudia Gray. Zwartspreuk (in het Engels Spellcaster) heeft een totaal ander thema en is helemaal niet sci-fi. Het gaat over heksen en is veel meer fantasy. Toch ben ik erg benieuwd of dit iets voor mij is. De beschrijving van het boek doet me in ieder geval een beetje aan Twilight denken en belooft veel goeds.

Nadia stamt af van heksen. Wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen.

De Gloed Van Gedoofde Sterren (Ventura Saga #2) – Kate Ling

Na Eenzaam En Extreem Ver Weg is er nu eindelijk De Gloed van Gedoofde Sterren! Vorig jaar zomer las ik het eerste deel, en ik vond het verrassend tof. Het boek van Kate Ling zorgde er – samen met Unplugged van Donna Freitas – voor dat ik sci-fi YA-boeken leuk begon te vinden. Als je ook van sci-fi houdt (of The 100 hebt gezien/gelezen), is dit zeker een aanrader. De Ventura Saga speelt zich namelijk af op een ruimteschip. Hieronder lees je waar deel 2 overgaat (SPOILERS):

De bemanning van ruimteschip Ventura omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord geboren, maar zouden ook de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet. De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Naar welke YA-boeken kijk jij uit in september?