young adult boeken juli 2017 nieuw

Deze YA-boeken komen uit in juli

Tijd voor de YA-boeken die uitkomen in juli! Denk aan zomerse verhalen zoals Het Zomerhuis van Ann Brashares, maar ook Muggenland van David Arnold. Of ga met het boek Een Zomer In Parijs mee op reis met Sophie naar de Franse hoofdstad, en daarna met Emma in Chemie op klassenreis naar Griekenland. Qua boeken belooft het in ieder geval al een mooie zomer te worden, of je nou thuis blijft of op reis gaat.

Een Fijne Neus Voor Liefde – Stacey Lee

Ik begin met een apart maar origineel verhaal, namelijk Een Fijne Neus Voor Liefde van Stacey Lee. Een boek over een moeder en een dochter die met speciale liefdesdrankjes andere mensen helpen. Een fijne feelgood YA dus. Hier gaat het over:

Mimosa en haar moeder zijn de laatste aromateurs op aarde. Met behulp van hun uitzonderlijke reukvermogen kunnen ze liefdesdrankjes maken waarmee ze verliefde mensen helpen, en dus is ze voorbestemd voor een leven lang plukken, wieden en brouwen. Maar bovenal moet ze zorgen dat ze zelf nooit verliefd wordt, want dat zou haar sublieme reukvermogen schaden. Als ze per ongeluk een elixer aan de verkeerde vrouw geeft – een onvergeeflijke fout die ze beslist niet aan haar moeder durft op te biechten! – loopt alles al snel uit de hand. Er is nog maar één manier om het goed te maken, en de enige die haar daarbij kan helpen is de zoon van de inmiddels zwaar verliefde vrouw.

Het Zomerhuis – Ann Brashares

Als je de boekenserie 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek hebt gelezen, dan ken je schrijfster Ann Brashares wel. Het Zomerhuis is een nieuw boek van haar, dat gaat over een samengestelde familie in een zomerhuis, maar ook over onverwachte ontmoetingen, een lang verzwegen geheim en heel veel chaos. Het verhaal in het kort:

Sinds hun geboorte delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één slaapkamer. Sasha’s vader was ooit getrouwd met Rays moeder, maar sinds hun scheiding ontlopen ze elkaar. In hun zomerhuis komen ze nu met hun nieuwe gezinnen, maar nooit tegelijk. Zo komt het dat Ray en Sasha in hetzelfde bed slapen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. Toch intrigeert die andere kant van de familie. Kan er iets moois ontstaan?

Chemie – Kaat de Kock

Een echt zomerboek dat zich afspeelt in Griekenland, inclusief verboden liefde – dat is Chemie van de Belgische schrijfster Kaat de Kock, die eerder al Selfie en Sterker Dan Jij schreef. Ik spotte het op de blog van Lisa (Leave No Story Behind), die altijd een mix van New Adult en Young Adult deelt. Chemie had ik nog niet eerder gezien, maar lijkt me de perfecte combinatie tussen YA en NA. En oke – laten we eerlijk zijn – ook omdat ik een in Pretty Little Liars al een zwak had voor Ezra en Aria. Dit boek gaat namelijk ook over een leerling die verliefd is op een leraar. Extra juicy: dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De zeventienjarige Emma verheugt zich op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar knappe en jonge leraar chemie, een van de begeleiders is. De meeste meisjes in de klas hebben een crush op hem, en zijzelf stiekem ook. Wat jammer dat hij onbereikbaar is! Maar dan begint Emma te merken dat meneer Vandevelde misschien toch meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er écht chemie tussen hen?

young adult boeken juli 2017 nieuw

Een Zomer In Parijs – Denise Grover Swank

Parijs als locatie voor een verhaal is altijd een goed idee, vind ik. In dit boek gaat Sophie (16) met tegenzin naar Parijs omdat ze boos is op haar vader die met een andere vrouw gaat trouwen. En haar stiefzusje Camille is ook niet bepaald aardig. Maar dan is er Mathieu, een vriend van Camille, die Sophie vrolijker maakt. Lekker feelgood, lekker zomers – volgens mij een fijn YA-boek!

De zestienjarige Sophie vindt het helemaal niks om haar zomer in Parijs te moeten doorbrengen. Ze is boos op haar vader, die is gescheiden van haar moeder en nu op het punt staat te hertrouwen. Tot overmaat van ramp heeft Sophies kersverse stiefzusje Camille vanaf het eerste moment een hekel aan haar. Camille heeft maar een pluspunt: ze is bevriend met de wel heel erg leuke Mathieu. Hij heeft een piano waar Sophie op mag oefenen, zodat ze auditie kan doen voor het conservatorium. Even lijkt het leven Sophie toe te lachen, maar dan gebeurt er iets dat dit alles in gevaar brengt.

Muggenland – David Arnold

Bij Blossom Books komt er een tweede boek uit van David Arnold. Eerst was er namelijk The Kids Of Appetite (die nog op mijn to be read-lijstje staat, oeps!), waar ik alleen maar enthousiaste recensies over las. Nu is er Muggenland. Een heel avontuurlijk verhaal over Mim die in een bus stapt op weg naar haar moeder. Hier gaat het nog meer over:

Het leven van Mim Malone staat op zijn kop. Haar vader en nieuwe stiefmoeder besloten te verhuizen, waardoor Mim opeens in de wastelands van Mississipi woont, in plaats van haar vertrouwde Ohio. En voordat deze storm goed en wel is gaan liggen, hoort ze dat haar moeder ziek is geworden. Mim laat haar nieuwe leven achter zich en stapt in een Greyhound-bus richting het noorden, naar haar échte thuis en échte moeder. Als haar duizenden kilometers lange reis opeens anders loopt dan verwacht, moet Mim de strijd met haar eigen demonen aangaan, met een beetje hulp van een paar bijzondere medereizigers.

De Wereld Achter Het Hek – Zana Fraillon

Een heftigere YA die deze maand uitkomt is De Wereld Achter Het Hek van Zana Fraillon. Het gaat over een Subhi, een vluchteling die in een vluchtelingenkamp woont. Mega actueel nu, gezien alle vluchtelingen die naar Europa komen. Ik ben erg benieuwd naar dit boek! In het kort:

Subhi is geboren in een vluchtelingenkamp. Het is de enige wereld die hij kent. Dan, op een nacht, ziet hij een meisje aan de andere kant van het hek. Ze heeft een dagboek van haar overleden moeder dat ze niet kan lezen. Ze hoopt dat Subhi haar kan helpen de verhalen die erin staan te ontrafelen. De twee kinderen vinden troost – en soms zelfs een gevoel van vrijheid – bij elkaar. Maar pas als ze moediger zijn dan ooit en beslissingen durven te nemen die alles voorgoed zal veranderen, ervaren ze wat echte vrijheid is.

Naar welk boek kijk jij uit in juli?