nieuwe young adult boeken november 2017 ya-boeken

De YA-boeken waar ik naar uitkijk in november

Het is alweer bijna november (hoe snel gaat dit jaar?!) en dat betekent dat het tijd is voor een vers lijstje met YA-boeken. Deze maand komt er heel veel leuks uit, zoals een kerstbundel met korte verhalen van verschillende auteurs, het vervolg op The Jewel en een paar spannende YA-thrillers. Dit zijn de YA-boeken waar ik naar uitkijk in november.

De Overlevenden (Darkest Minds #1) – Alexandra Bracken

Alexandra Bracken ken je misschien wel van de Passenger-trilogie. Ik zie de boeken vaak voorbijkomen op Instagram. Nu is er gelukkig ook een boek van haar in het Nederlands, namelijk De Overlevenden. Dit boek is het eerste deel in de Darkest Minds-trilogie. Ik vind de beschrijving heel tof klinken omdat het heel mysterieus is. Na het lezen van de flaptekst had ik in ieder geval meteen al heel veel vragen, dus ik kan niet wachten om dit boek te lezen en achter de antwoorden te komen. Oh ja, extra fijn: het tweede deel, Onvergetelijk, komt in december uit. En die maand daarna kun je meteen door met het derde en laatste deel, Een Onzeker Licht. Super fijn, zo hoef je niet eindeloos op nieuwe delen te wachten. Go Karakter Uitgevers! 😀

‘Extra fijn: het tweede deel komt uit in december en het derde deel in januari – zo hoef je niet eindeloos te wachten op een nieuw deel

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land…

Wanneer de waarheid over haar nieuw verworven kwaliteiten naar buiten komt – kwaliteiten die ze voor iedereen, maar vooral voor de kampleiding verborgen hield – weet Ruby ternauwernood levend uit Thurmond te ontkomen. Tijdens haar vlucht sluit ze zich aan bij een groep tieners die uit hun eigen, gelijksoortige kamp zijn ontsnapt: Zu, een jong meisje dat door haar verleden wordt achtervolgd; Chubs, een afstandelijk genie; en Liam, hun onverschrokken leider, die direct valt voor Ruby. Maar hoe graag ze ook samen met hem een leven zou willen opbouwen, Ruby kan het risico niet lopen om hem te dichtbij te laten komen. Niet na wat er met haar ouders is gebeurd.

verdwenen-tara altebrando

Als Het Waar Is – Tara Altebrando

Vorig jaar las ik Verdwenen van Tara Altebrando, een heel apart boek over zes kinderen die verdwijnen, en waarvan uiteindelijk vijf tieners terugkomen zonder te weten wat er is gebeurd. Verdwenen vond ik een fijn boek om te lezen, het las lekker snel door. Het einde vond ik alleen wel erg vaag. Toch ben ik wel benieuwd naar het nieuwe boek van Tara Altebrando, genaamd Als Het Waar Is (The Possible in het Engels.) Volgens mij is dit net als Verdwenen een apart boek, waarbij je tijdens het lezen veel onbeantwoorde vragen hebt. Het klinkt in ieder geval veelbelovend, want het gaat onder andere over telepathie.

‘Volgens mij is Als Het Waar Is net als Verdwenen een apart boek, waarbij je tijdens het lezen veel onbeantwoorde vragen hebt’

Wat als … een tienermeisje objecten met haar gedachten kon verplaatsen? Wat als iemand bij haar aan de deur komt en vragen stelt ​​die ze niet wil beantwoorden? Kaylee leeft een normaal leven met haar adoptieouders en denkt bijna nooit aan haar geboortemoeder Crystal, die een levenslange gevangenisstraf uitzit. Maar de vrouw aan de voordeur produceert een podcast over Crystal en staat op het punt om Kaylee’s verleden flink op te helderen. Wat als er vreemde dingen zijn gebeurd in Kaylee’s leven, dingen die ze niet kon uitleggen? Wat als ze meer als haar moeder is dan ze ooit heeft gedacht?

In Het Diepe – Estelle Maskame

Estelle Maskame werd populair door de Did I Mention I Love You-trilogie. Nu komt er een nieuw boek van haar uit, genaamd In Het Diepe (Dare To Fall in het Engels). Hoewel ik nog nooit een boek van haar heb gelezen, spreekt dit verhaal me wel aan (EN DIE COVER OOK!). Een boek over een tragisch ongeluk, verliefdheid en weglopen van alles.

‘Een boek over een tragisch ongeluk, verliefdheid en weglopen van alles’

Een jaar geleden viel MacKenzie als een blok voor de scheve glimlach van Jaden. Maar nu is alles anders. Een tragisch ongeluk heeft Jadens familie verwoest. En ondanks haar gevoelens kan Kenzie het niet aan om nog een familietragedie te doorstaan met Jaden. Dus loopt ze van hem weg. Maar als ze hem na een jaar toevallig weer tegenkomt, realiseert ze zich dat ze haar gevoelens voor hem niet langer kan negeren. Maar zal MacKenzie de sprong in het diepe durven te wagen?

Wonderland – Jennefer Mellink , Jen Minkman , Chinouk Thijssen , Vanessa Gerrits e.a.

Ik vond Chinouk Thijssen al behoorlijk lang op YouTube. Toen ze in een video vertelde dat er een kerstbundel zou uitkomen met YA-verhalen, was ik meteen enthousiast. Hoe tof! Eerder waren er al kerstbundels in het Engels, denk aan Let It Snow en My True Love Gave To Me. Nu is er dus ook eindelijk een Nederlandse versie met auteurs uit zowel Nederland als België. De verhalen zijn heel afwisselend qua genre, dus er zit ongetwijfeld iets bij voor iedereen. Ik heb er zin in!

‘De verhalen zijn heel afwisselend qua genre, dus er zit ongetwijfeld iets bij voor iedereen’

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adult auteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand.

nieuwe young adult boeken november 2017 ya-boeken

Library Kiss – Kasie West

Als je ook op Goodreads zit, ben je vast wel eens een boek van Kasie West tegengekomen. De covers van The Fill-In Boyfriend en P.S. I Like You kwamen mij heel bekend voor in ieder geval, omdat ik ze vaak zie op Goodreads of Instagram. By Your Side is nu vertaald in het Nederlands en komt uit onder de naam Library Kiss bij Uitgeverij Young & Awesome. Supertof toch? Ik vind de cover, net als de Engelse covers, heel Instagram-waardig. Kom maar op dus, met dit romantische en vrolijke verhaal dat zich afspeelt in een bibliotheek. 🙂

‘Kom maar op met dit romantische en vrolijke verhaal dat zich afspeelt in een bibliotheek’

Als de Autumn Collins voor een heel weekend per ongeluk in de bibliotheek wordt opgesloten, vindt ze niet dat het erger kan worden. Maar dat is voordat ze zich realiseert dat Dax Miller ook is opgesloten in de bibliotheek. Autumn weet niet veel over Dax, behalve dat hij een problemen heeft. Hij was ooit betrokken bij een gevecht en staat op school bekend als een loner. Hij is dus niet de ideale persoon om mee opgesloten te zitten. Maar Autumn houdt vol dat ze niet lang opgesloten kan blijven zitten, haar vriend Jeff komt haar vast snel redden als hij beseft dat ze weg is. Maar hij komt helemaal niet. Niemand komt.

Autumn moet dus overleven op automatenvoedsel de komende dagen, en het gesprek aangaan met de jongen die duidelijk niets met haar te maken wil hebben. Maar dan stellen Dax en Autumn elkaar langzaam open naar elkaar op. Autumn is verbaasd over de plotselinge connectie tussen hem. Kunnen hun gevoelens voor elkaar overleden wanneer het weekend in de bibliotheek over is?

the jewel amy ewing

The White Rose (The Lone City #2) – Amy Ewing

Eindelijk, het vervolg op The Jewel komt uit! Ik las deze zomer pas The Jewel, hoewel het boek in het Nederlands vorig jaar al uitkwam. Na The Jewel en het tussenboekje Opgesloten is er nu The White Rose, waarin het verhaal over Violet verder gaat. Als je het nog niet hebt gelezen: doe het, want de wereld waarin het verhaal zich afspeelt is ongelofelijk bijzonder en heel gedetailleerd beschreven. En het is ook behoorlijk gruwelijk. Heel cliché maar wel waar: ik kan niet wachten om verder te lezen.

‘De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is ongelofelijk bijzonder en heel gedetailleerd beschreven’

Samenvatting van The White Rose (LET OP SPOILERS)
Violet is op de vlucht. Nadat de Hertogin van Het Meer Violet heeft gevangen met Ash, heeft ze als surrogaat geen andere keuze meer: ze moet ontsnappen uit The Jewel of ze zal doodgaan. Samen met Ash en haar beste vriendin Raven loopt ze weg van dit ondraaglijke leven met een beperkte levensduur.

Maar niemand zei dat het verlaten van The Jewel makkelijk zou zijn. Terwijl ze hun weg door de cirkels van de Lone City doorlopen, houden de Regimentals iedere stap van hun in de gaten, terwijl het trio naar hun beloofde veilige huis in The Farm probeert te komen. hun elke stap vast, en het trio slaat er nauwelijks op om het ongedeerd te maken en in de veilige haven die ze beloofd zijn – een mysterieus huis in de Farm. Maar er is een opstand door rebellen, en Violet doet mee en vindt er zelfs een nieuwe bondgenoot. Ook ontdekt ze dat haar augurieeën veel krachtiger zijn dan ze ooit had gedacht. Is ze sterk genoeg om op te staan tegen The Jewel?

Ongehoorzaam – Whitney Gardner

Hoewel ik Ongehoorzaam een beetje als een titel uit de jaren ’50 vind klinken, is het verhaal juist een beetje rebels. Denk aan illegaal graffiti spuiten en van school gestuurd worden. Niet zo braaf allemaal. Maar na de rebelse acties komen de problemen, zo moet hoofdpersoon Julia naar een andere school toe waar ze de enige dove leerling zal zijn. Lastig! Een verhaal met veel interessante elementen, zoals graffiti spuiten een een hoofdpersoon die doof is.

‘Een verhaal met veel interessante elementen, zoals graffiti spuiten een een hoofdpersoon die doof is’

Als Julia ziet dat iemand iets beledigends over haar beste vriendin op een muur van haar school heeft geschreven, spuit ze er met graffiti een mooie (en ietwat illegale) tekening overheen. Door deze goedbedoelde actie wordt ze van school gestuurd. Dat is een groot probleem voor Julia: ze moet nu naareen school waar ze de enige dove leerling zal zijn. Dat valt Julia niet mee. Het enige waar ze nog plezier uit haalt is haar kunst. Ze heeft haar twee moeders beloofd niet meer te taggen, maar ze gaat stiekem door. Dan blijkt dat ze niet de enige vandaal in de stad is. Iemand verandert haar kunstwerken en voegt dingen toe. Voor ze het weet zit ze midden in een graffitioorlog met de politie op haar hielen.

Welk boek wil jij gaan lezen deze maand?