‘Nocturna’: een fantasy die je niet in het donker laat staan

Een eerste boek schrijven is voor elke schrijver heel erg spannend. Wordt het een succes? Gaan mensen het wel kopen? Voor Maya Motayne de schrijfster van het boek Nocturna zal dit niet anders geweest zijn. Nocturna is haar eerste boek en maakt gelijk deel uit van een nieuwe fantasy serie. Zou dit boek mijn aandacht trekken zodat ik niet kan wachten op de volgende delen?

In Nocturna volgen we twee personages. Ten eerste volgen we Alfie, een prins. Nadat zijn broer in een groot magisch zwart gat in de grond verdween, gaat er geen dag voorbij dat Alfie niet op zoek is naar zijn broer Dez. Zijn familie heeft de hoop allang opgegeven en denkt dat Dez dood is, wat Alfie de nieuwe troonopvolger maakt. In de zoektocht naar Dez moet Alfie de oudste magieboeken die er zijn zien te vinden, want wie weet staat daar iets in wat zijn broer kan terughalen. Tijdens zijn zoektocht maken we kennis met het tweede personage: Finn. Finn is een dief en haar magische kracht is dat ze elk gezicht kan aannemen dat er maar is – wat haar natuurlijk een uitmuntende dief maakt. Alfie en Finn bundelen hun krachten, maar tijdens een doorbraak gaat er iets verschrikkelijk mis. Ze laten een “kwaad” vrij, dat al honderden jaren vast zat en maar één doel heeft: de wereld Nocturna maken. Dit maakt de zoektocht nog spannender, hoe zal het aflopen?

Hoe zal het aflopen?

Aan een nieuwe fantasy serie beginnen is voor de lezer altijd heel erg spannend: je moet je even helemaal overgeven aan een nieuwe wereld, nieuwe magische krachten en nieuwe kenmerken. Toen ik Nocturna begon te lezen merkte ik dat ik het nog best lastig vond om er goed in te komen. Het verhaal speelt zich namelijk af in een Spaanstalig land, waardoor er geregeld een Spaans woord voorbij komt. Dit was ik niet gewend in boeken, maar na er even lekker voor te gaan zitten, kwam ik helemaal in het boek en vlogen de bladzijdes voorbij. Ik vond Finn als personage geweldig. Haar “vader” maakt al jaren misbruik van haar krachten als gedaanteverwisselaar, waardoor haar leven niet echt iets vrolijks heeft – totdat ze Alfie ontmoet. Het ontstaan van hun relatie geeft de ontwikkeling van Finn haar personage goed weer. Aan Alfie durft ze uiteindelijk haar ware zelf te laten zien en dat dit proces is echt mooi om te lezen. Stiekem ship ik FinnFie en ik hoop dat we daar misschien nog wat meer over kunnen lezen in de volgende, nog te komen, delen.

Nocturna is absoluut een nieuwe favoriet geworden

Kortom, Nocturna is absoluut een nieuwe favoriet geworden. Ik kan niet wachten waar Motayne ons nog meer naartoe gaat brengen en om onze personages nog beter te leren kennen. Kijk, stiekem staat dit boek door de waanzinnige cover natuurlijk ook fantastisch bij je aesthetics en vooral bij die ene perfecte herfst Instagram foto, maar ik kan je verzekeren dat de inhoud hetgeen is dat counts in dit boek en daar word ik super blij van.