Onze favorieten bij Picl in augustus

Netflix kennen we allemaal. En ook met andere streamingdiensten zoals Videoland, Hayu, HBO en NPO Plus zijn de meesten wel bekend. Maar wist jij dat je nu een groot deel van de (Nederlandse) arthousefilms thuis kunt streamen? En wel bij Picl.

Zo werkt het

Op Picl.nl kies je jouw film. Gaat er een film in première? Dan is de film op datzelfde tijdstip ook bij Picl te streamen. Heb je een film gemist in het filmhuis? Ook deze films zijn beschikbaar bij de streamingdienst. Een abonnement is niet nodig, je betaalt per film een standaard bedrag waarna de film 48 beschikbaar is. Je geld komt goed terecht, namelijk bij jouw favoriete filmtheater in Nederland. Klinkt fantastisch, toch? En dat is ook de reden dat wij iedere maand onze favoriete filmtips bij Picl met jullie delen. Vandaag ons lijstje voor augustus. Die hittegolf in juli was allemaal leuk en aardig, maar de volgende keer dat het weer zo heet wordt, blijf ik lekker binnen met films!

Onze favorieten bij Picl in augustus

Tarde Para Morir Joven: adembenemend gefilmde coming-of-age over opgroeien aan de voet van de Andes

De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met Tarde Para Morir Joven, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.

Tarde Para Morir Joven ontving 4 sterren van de Volkskrant.

Claire’s Camera: Isabelle Huppert is Claire en mijmert over leven, liefde en de kracht van cinema

Isabelle Huppert is Claire, een Parisienne die in Cannes een gekrenkte en mysterieuze regisseur ontmoet en met hem mijmert over leven, liefde en de kracht van cinema. Claire zegt het met een zeker aplomb en met een polaroidcamera in de aanslag is dat precies wat ze doet: ingrijpen in de werkelijkheid door deze te fotograferen.

Claire’s Camera ontving 4 sterren van zowel de Volskrant als het Algemeen Dagblad.

Tel Aviv On Fire: Luchtige komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict

Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn, woont in Jeruzalem. Hij werkt als productie-assistent op een tv-set in Ramallah. Elke dag moet hij langs een Israëlische grenspost, waar hij officier Assis ontmoet. Zijn vrouw en haar vriendinnen zijn grote fans van de tv-serie. Assis wil Salam graag helpen met ideeën over het verloop van het soap verhaal. Maar als hij een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salam krampachtig het verloop van de tv-serie te beïnvloeden.

Tel Aviv On Fire ontving 4 sterren van de Volkskrant.

Over Picl
Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousefilms. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.