Onze favorieten bij Picl in november

Netflix kennen we allemaal. En ook met andere streamingdiensten zoals Videoland, Hayu, HBO en NPO Plus zijn de meesten wel bekend. Maar wist jij dat je nu een groot deel van de (Nederlandse) arthousefilms thuis kunt streamen? En wel bij Picl.

Zo werkt het

Op Picl.nl kies je jouw film. Gaat er een film in première? Dan is de film op datzelfde tijdstip ook bij Picl te streamen. Heb je een film gemist in het filmhuis? Ook deze films zijn beschikbaar bij de streamingdienst. Een abonnement is niet nodig, je betaalt per film een standaard bedrag waarna de film 48 beschikbaar is. Je geld komt goed terecht, namelijk bij jouw favoriete filmtheater in Nederland. Klinkt fantastisch, toch? En dat is ook de reden dat wij iedere maand onze favoriete filmtips bij Picl met jullie delen. Vandaag ons lijstje voor november.

Onze favorieten bij Picl in november

An Unexpected Love: en heerlijke komedie over een stel dat na 25 jaar huwelijk de balans opmaakt

Marcos en Ana zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd. Maar als hun enige zoon het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren, slaat een existentiële huwelijkscrisis toe. Marcos en Ana vragen zichzelf af of ze nog wel verliefd op elkaar zijn. Is het gras niet groener aan de overkant?

A Fool’s Paradise: Roadmovie door Zuid-Afrika over je ‘thuis’ voelen in je eigen land

In A Fool’s Paradise maakt de blanke Nederlands-Zuid-Afrikaanse regisseur Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land. Ze treedt in de voetsporen van de Nederlandse kolonisten, en reist door het onbekende. Een route van zo’n 1.800 kilometer door adembenemende landschappen van Kaapstad naar Amsterdam, vlakbij de grens met Mozambique. Heeft die jeugd onder Apartheid haar tot een racist gemaakt? En is er nog wel plek voor de blanken in het nieuwe Zuid-Afrika?

And Then We Danced: De Zweedse Oscar-inzending van 2019

Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent, maar ook zijn grootste verlangen.

Over Picl
Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousefilms. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.