Onze favorieten bij Picl in september

Netflix kennen we allemaal. En ook met andere streamingdiensten zoals Videoland, Hayu, HBO en NPO Plus zijn de meesten wel bekend. Maar wist jij dat je nu een groot deel van de (Nederlandse) arthousefilms thuis kunt streamen? En wel bij Picl.

Zo werkt het

Op Picl.nl kies je jouw film. Gaat er een film in première? Dan is de film op datzelfde tijdstip ook bij Picl te streamen. Heb je een film gemist in het filmhuis? Ook deze films zijn beschikbaar bij de streamingdienst. Een abonnement is niet nodig, je betaalt per film een standaard bedrag waarna de film 48 beschikbaar is. Je geld komt goed terecht, namelijk bij jouw favoriete filmtheater in Nederland. Klinkt fantastisch, toch? En dat is ook de reden dat wij iedere maand onze favoriete filmtips bij Picl met jullie delen. Vandaag ons lijstje voor augustus. Die hittegolf in juli was allemaal leuk en aardig, maar de volgende keer dat het weer zo heet wordt, blijf ik lekker binnen met films!

Onze favorieten bij Picl in september

Working Woman: De carrière van Orna wordt op zijn kop gezet door haar handtastelijke baas

Orna woont met haar man en kinderen in Jeruzalem. Haar man heeft net een restaurant geopend en financieel hebben ze het niet breed. Als ze een kans krijgt op een baan bij een project ontwikkelaar, grijpt ze deze met beide handen aan. Ze werkt hard en al snel valt ze op bij haar baas Benny. Ze weet zijn speelse avances steeds af te wimpelen, maar na een geslaagde zakenreis benadert hij haar in de hotelkamer. Orna’s leven staat op zijn kop. Ze heeft de baan nodig maar begint langzaam haar eigenwaarde kwijt te raken. Om de controle over haar leven terug te krijgen besluit ze om het op haar manier op te lossen..

Working Woman ontving 4 sterren van de Volkskrant en 3 sterren van Trouw.

Only You: Topacteurs schitteren in eigentijds verhaal waar de liefde van het scherm spat

Een romantisch, sexy en eigentijds verhaal waarin de liefde tussen topacteurs Josh O’Conner (God’s Own Country) en Laia Costa (Victoria) van het scherm spat. Over de strijd om verliefd te blijven, wanneer het leven je niet altijd geeft wat je verlangt. Na een one-night stand op Oudejaarsavond worden Jake (Josh O’Connor) en Elena (Laia Costa) al snel stapelverliefd op elkaar. Ondanks hun leeftijdsverschil besluiten ze na een paar weken te gaan samenwonen en willen ze samen een kind op de wereld zetten. Maar dat loopt niet zoals verwacht. De druk neemt toe en het idee van een gezin dreigt hun liefde voor elkaar te overschaduwen. Blijken hun overweldigende aantrekkingskracht en chemie genoeg als het echt moeilijk wordt?

Celle que vous croyez: Juliette Binoche schittert in romantisch en spannend Frans drama

Juliette Binoche schittert als Claire, een gescheiden vijftiger met een succesvolle carrière als docent. Nadat haar jonge geliefde Ludo (Guillaume Gouix) haar laat zitten, doet ze zich online voor als iemand anders om hem te begluren. Claire verandert online in Clara, een prachtige jonge vrouw van 24. Wanneer Claire in contact komt met Ludo’s vriend Alex (François Civil), vallen de twee al snel als een blok voor elkaar. Ook al speelt alles zich af in een virtuele wereld, de gevoelens zijn levensecht. Maar wanneer Alex aanstuurt op een ontmoeting, weet Claire zich geen raad. Een romantisch en spannend verhaal waarin realiteit en leugen steeds meer in elkaar overlopen.

Over Picl
Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousefilms. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.