pretty little liars - theorieën over a.d.

Onze theorieën over wie A.D. is in Pretty Little Liars

Al jaren kijken Anna en ik naar Pretty Little Liars (ja, jaren!). Een serie die veel te lang duurt, omdat er nog steeds niet bekend is wie ‘A’ of ‘A.D.’ is. Mega frustrerend, en toch keken we door. Als doorgewinterde fans van de serie kunnen we je dus best wat vertellen. Dit zijn onze theorieën over wie A.D. is in Pretty Little Liars.

LET OP: SPOILER ALERT

THEORIE 1: WREN KINGSTON


De theorie waar ik helemaal in zit is de Wren-theorie. Noem het tunnelvisie of niet, maar ik zie overal aanwijzingen. Vooral het feit dat A.D. vaak medische dingen gebruikt: een aanval bij de tandarts, medicijnen die op tafel liggen of onlangs toen we erachter kwamen dat Alison zwanger is van Emily’s baby. Eicellen van Emily bij Alison inbrengen is iets wat alleen een dokter zou kunnen doen: Wren dus. Ten tweede vind ik het heel verdacht dat Wren in Radley heeft gewerkt. Hij moet Charlotte ook hebben gekend. En als laatste, mocht je nog niet overtuigd zijn: Wren kwam dit seizoen opeens terug in de serie. En die scene was behoorlijk raar, omdat hij met Spencer zat te praten op het vliegveld. Wat Wren daar deed is de grote vraag en ik denk dat we er in de finale achter komen.

THEORIE 2: SPENCER HEEFT EEN TWEELINGZUS


Ik ben dus overtuigd van de Wren-theorie, maar Anna is overtuigd van de Spencer Heeft Een Tweelingzus-theorie. Ondanks dat er heel veel theorieën zijn over personages die een duivelse tweeling zouden hebben, is die over Spencer het meest bekend. We weten namelijk dat Spencer in Radley heeft gezeten, omdat ze mentaal niet helemaal goed was. Maar, wat als het Spencer zelf niet was, maar haar tweelingzus? Klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar er zijn nog veel meer aanwijzingen. Denk aan de scene met Wren op het vliegveld (zie het filmpje ook hierboven). Spencer was met hem aan het praten over Charlotte. Het lijkt alsof ze Charlotte persoonlijk kende, en dat kan alleen als ze in Radley heeft gezeten. Nog meer bewijsmateriaal: de biologische moeder van Spencer is Mary Drake. Mary is ook behoorlijk gemeen en duister, dus zou haar dochter dat ook kunnen zijn.

THEORIE 3: ALISON DILAURENTIS


De eerste twee hoofdtheorieën zijn besproken, maar er is meer. Anna en ik speuren graag YouTube af voor filmpjes over de gekste theorieën. Zo vond ik deze: Alison is A.D. De mensen die deze theorie aanhangen, denken dat de letters A.D. staan voor de initialen van Alison Dilaurentis. Marlene King, de producer van de serie, heeft daarnaast gezegd dat de letters A.D. een duidelijke aanwijzing zijn. Bovendien wordt er in het filmpje verteld dat Alison deze afkorting al eerder gebruikte. Is het een aanwijzing dat Alison A.D. is of niet? Wij zijn er nog niet heel zeker van. Toch kun je een ding niet ontkennen: Alison manipuleert altijd en wilde de Liars bij elkaar houden door haar geheimen. Wie weet is haar geheime identiteit haar grootste geheim.

THEORIE 4: PAIGE


De laatste theorie, die Anna en ik allebei een beetje geloven, is dat Paige A.D. is. Hoewel het vreselijk zou zijn als Paige A.D. is (laten we eerlijk zijn: ze is een stom personage Emily en Alison liever niet bij elkaar ziet), zijn er belachelijk goede aanwijzingen. Ten eerste leek het haar van A.D. op dat van Paige. Ten tweede heeft Paige sowieso een beetje een hekel aan de Liars (vooral Alison, omdat zij wel populair was). Ten derde schijnt het dat er ‘A.D.’ achter de naam van Paige stond op IMDB. En ten vierde? Aria had dit seizoen videogesprekken met A.D. Hoewel Aria’s hoofd op dit personage geprojecteerd was, leek deze persoon verder heel erg op Paige. Ook een aanwijzing? Anna denkt van wel.

Dit zijn de theorieën die wij het meest geloven. Als je denkt ‘hey, ik wil nog een paar gestoorde theorieen kijken op Youtube’, dan hebben we nog wat suggesties voor je. Zoals deze theorie over dat Aria A.D. is en Ezra haar auteur (zou wel leuk zijn als dit zo was, maar wij vrezen van niet), of deze over dat Toby een duistere tweelingbroer zou hebben en deze gestoorde theorie over Emily als A.D.

Wie denk jij dat A.D. is? Laat het ons weten!