eurosonic noorderslag 2019 tips artiesten

Onze tips voor Eurosonic Noorderslag 2019

Eurosonic Noorderslag is in volle gang in Groningen. En omdat we dit zo’n fantastisch festival vinden, dachten we: daar besteden we vandaag aandacht aan. Even geen must-read of must-see, zoals je gewend bent van ons, maar een must-do. Deze vijf artiesten mag je volgens ons niet overslaan op Noorderslag dit weekend.

door Anna en Paula

Extra leuk: Anna werkt voor ESNS en neemt je via Instagram Stories mee op het festival.

Blackbird

Als eerste noemen we Blackbird. Ze was deze week al even te horen in De Wereld Draait Door en dit weekend staat ze in de Oosterpoort. Zeker niet overslaan omdat ze heerlijke popnummers schrijft met een zomerse vibe. Na een paar nummers voelt het alsof je op vakantie bent.

Waar en wanneer? Zaterdag 19 januari, 15:15 tot 16:00, Eurosonic Air.

Kovacs

Beetje jazz, soul en pop: dat is Kovacs. Misschien ken je haar van nummers It’s The Weekend of My Love. Haar nieuwe album Cheap Smell is sinds augustus uit en doet het al behoorlijk goed op Spotify. Luister Mama & Papa hierboven ook zeker even. Wat je van Sharon Kovacs kan verwachten? Naar eigen zeggen is ze beïnvloed door Betty Davis, Etta James en Tina Turner. En ja, dat hoor je soms wel een beetje terug in haar muziek.

Waar en wanneer? Zaterdag 19 januari, 22:00 tot 22:45, Oosterpoort – Grote Zaal.

Nona

Als je de stem van Nona hoort, moet je automatisch denken aan Amy Winehouse. Wij in ieder geval wel. Wát een bizar goede stem heeft Nona, niet normaal. Luister en oordeel zelf maar. Wij voegen haar sowieso toe aan onze Spotify-lijsten.

Waar en wanneer? Zaterdag 19 januari, 21:15 tot 22:00, De Oosterpoort – Foyer Grote Zaal.

S10

S10 is nog maar zeventien (!!!) jaar en heeft nu al een contract bij het hiphoplabel Noah’s Ark. Als je van rap, hiphop en spoken word houdt, dan moet zeker naar S10 op Noorderslag. Wij vinden haar heel tof, omdat haar teksten heel rauw zijn. Vaak snijdt ze onderwerpen aan over geestelijke gezondheid, om het taboe daarop te doorbreken. Kortom: iemand om in de gaten te houden.

Waar en wanneer?Zaterdag 19 januari, 20:15 tot 20:45, De Oosterpoort – Kelder.

Thomas Azier

De Friese Thomas Azier staat ook op Noorderslag. Hij won eerder de Friesland Pop Talent Award en de werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Grote kans dat je zijn muziek dus al een beetje kent van de radio. Red Eyes is zijn bekendste hit en kun je hierboven luisteren. Wij zijn fan!

Waar en wanneer? Zaterdag 19 januari, 01:00 tot 01:45, De Oosterpoort – Grote Zaal.

Hier kun je tickets kopen voor het festival. Als je 20 jaar of jonger bent betaal je trouwens maar €28,50 voor Noorderslag.

Ben jij al eens eerder op ESNS geweest of ga je dit jaar? Laat het ons weten in een reactie, vinden we leuk!