Op deze manier stream je de mooiste filmhuisfilms vanuit huis

Netflix kennen we allemaal. En ook met andere streamingdiensten zoals Videoland, Hayu, HBO en NPO Plus zijn de meesten wel bekend. Maar wist jij dat je nu een groot deel van de (Nederlandse) arthousefilms thuis kunt streamen? Waar? Hoe? We leggen het uit.

1. Picl

Op Picl.nl kies je jouw film. Gaat er een film in première? Dan is de film op datzelfde tijdstip ook bij Picl te streamen. Heb je een film gemist in het filmhuis? Ook deze films zijn beschikbaar bij de streamingdienst. Een abonnement is niet nodig, je betaalt per film een standaard bedrag waarna de film 48 beschikbaar is. Je geld komt goed terecht, namelijk bij jouw favoriete filmtheater in Nederland.

2. Cinemember

Ook via Cinemember.nl stream je eindeloos veel prijswinnende films. Maar waar je bij Picl per film betaalt, stream je hier onbeperkt films tegen een maandtarief van €9,99. Het werkt dus hetzelfde als bijvoorbeeld Netflix. Er wordt maandelijks geld afgeschreven en in ruil daarvoor kijk jij eindeloos films. Perfect voor diegene die niet genoeg kan krijgen van filmhuisfilms.

3. Vitamine Cineville

Ten slotte is er de optie van Vitamine Cineville. Dit platform is ontstaan tijdens (en als gevolg van) de coronacrisis, de twee bovenstaande initiatieven bestonden toen al. Dit platform brengt je overal waar je voorheen terecht kon met je Cineville-pas. De dienst blijft bestaan zolang de bioscopen dicht zijn.