Maak kennis met Picl: het filmtheater, maar dan thuis

Netflix kennen we allemaal. En ook met andere streamingdiensten zoals Videoland, Hayu, HBO en NPO Plus zijn de meesten wel bekend. Maar wist jij dat je nu een groot deel van de (Nederlandse) arthousefilms thuis kunt streamen? En wel bij Picl.

Zo werkt het

Op Picl.nl kies je jouw film. Gaat er een film in première? Dan is de film op datzelfde tijdstip ook bij Picl te streamen. Heb je een film gemist in het filmhuis? Ook deze films zijn beschikbaar bij de streamingdienst. Een abonnement is niet nodig, je betaalt per film een standaard bedrag waarna de film 48 beschikbaar is. Je geld komt goed terecht, namelijk bij jouw favoriete filmtheater in Nederland. Klinkt fantastisch, toch? En dat is ook de reden dat wij vanaf nu iedere maand onze favoriete filmtips bij Picl met jullie delen. Vandaag trappen we af met onze favorieten voor juli. Want ook als de zon schijnt, is een film geen slecht idee. Ontsnap aan de hitte of bouw een buitenbioscoop en geniet van al het moois dat Picl te bieden heeft.

Onze favorieten bij Picl in juli

Carmen & Lola: een liefdesverhaal over de verborgen wereld van diepreligieuze, lesbische Roma.

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en voorbestemd om het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen, zoveel mogelijk kinderen baren en de rest van haar leven spenderen aan schoonmaken en koken. Nooit heeft ze de normen en waarden van haar diepreligieuze gemeenschap in twijfel getrokken. Totdat ze de eigenzinnige Lola ontmoet, een graffitiartiest die wil studeren, van meisjes houdt en zich verzet tegen de opgelegde regels binnen de Romagemeenschap.

Carmen & Lola ontving 3 sterren van zowel NRC als VPRO Cinema.

Le Semeur: in een dorp waar alle mannen zijn verdwenen, beloven de vrouwen de eerstvolgende man die zich aandient te delen.

Het is 1852 en het leger van Napoleon III slaat de opstand van de Provençaalse boeren neer. Nadat alle mannen in het bergdorpje van Violette zijn gedeporteerd door het leger, moeten de vrouwen het zelf zien te rooien. Na maanden van totale isolatie slaat de wanhoop toe. Uit angst om kinderloos te blijven, beloven ze de eerste man die in het dorp verschijnt te delen.

Le Semeur ontvang 4 sterren van De Volkskrant.

Camino: een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella.

Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Van Midden-Frankrijk wandelt hij in 1600 kilometer naar Noordwest-Spanje, een tocht van bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen probeert Martin te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. In het verslavende ritme van de tocht mijmert hij over ongemakken, euforie, zelftwijfel en groeiend vertrouwen.

Over Picl
Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousefilms. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.