Q&A – Get to know Anna | Favoriete boeken, ons blog en meest herkenbare personage

Hi. Hoi. Hey. Aangenaam.

Ik realiseer me dat ik me nooit écht heb voorgesteld hier. Uiteraard lezen jullie hier en daar mijn blogs over boeken, films en hotspots. Afgelopen week vroeg ik jullie via Instagram om vragen. En vandaag geef ik antwoord.

Omdat veel vragen hetzelfde waren of aan elkaar gerelateerd waren, heb ik er voor gekozen om in verhaalvorm wat meer over mezelf te vertellen. Ik behandel dus niet alle vragen, maar indirect geef ik wel overal antwoord op.

Favoriete boeken, personages en schrijvers

Heel eerlijk heb ik niet een favoriet boek op dit moment. Ik weet zelfs niet eens echt van welk genre ik het meest geniet. Wel zit het dichtbij boeken van Liane Moriarty, waar een perfecte mix van chicklit en misdaad in verwerkt is. Verder houd ik enorm van mooie woorden. Als iemand dus een boek schrijft dat is opgebouwd uit prachtige passages. Ja, daar kan ik ook enorm van genieten. Hieronder volgt een lijstje met boeken die mij erg zijn bijgebleven. Trouwens ook allemaal boeken die ik zo nog eens zou kunnen lezen. Echte aanraders:

  • Lieveling – Kim van Kooten
  • Je blijft – Anna Drijver
  • Dagen zonder Dulci – Deniz Kuypers
  • Lekhoofd – Haro Kraak
  • Hard hart – Ish Ait Hamou
  • Mensen zonder uitstraling – Jente Posthuma

Uiteraard mag de Harry Potter-reeks ook niet wegblijven uit deze lijst. Dat blijft simpelweg fantastisch.

Ik moet zeggen dat er niet een personage is waar ik me perfect mee kan identificeren. Ik kan er in ieder geval nu even niet op komen. Boeken die ik helemaal niets vind, zijn boeken die me niet meenemen het verhaal in. Waarbij je alles al eindeloos ziet aankomen, of… boeken waarbij je niet precies weet wat er aan de hand is, maar dat je je als lezer dan toch door 600 pagina’s onzinnigheid moet ploeteren.

Fijnste series van dit moment

Afgelopen week heb ik toevallig een artikel geplaatst met mijn favoriete misdaadseries. Ook meteen mijn favoriete genre. Andere, ook heel vermakelijke series, vind ik Grace & Frankie, The Good Place, Queer Eye en Suits. Maar, neem vooral een kijkje bij dat artikel voor de échte aanraders!

Dan was er nog een Disney-vraag. En dat is fijn, want ik houd van Disney! En als ik dan een favoriet moet kiezen, ga ik terug naar mijn jeugd. En in die tijd keek ik vooral Aladdin en Doornroosje!

Must Magazine

Ook waren er wat vragen over ons blog. En daarom is hier een klein achtergrondverhaal. Ik ken Paula van onze studie, vier jaar lang zaten we bij elkaar in de klas. In jaar 1 (nu al zo’n 5 jaar geleden) begonnen me ons eerste blog samen, een beautyblog (lekker cliche). Langzaam veranderde dit in een lifestyleblog, totdat we er achter kwamen dat we eigenlijk vooral schreven over leuke hotspots, de boeken die we lezen en de films die we keken. We besloten de blog om te dopen tot een platform voor recensies en artikelen. En dat doen we nu al een paar jaar lang. Inmiddels werken we samen met verschillende gastbloggers die eens in de zoveel tijd artikelen voor ons schrijven. Zelf schrijf ik vooral recensies over feelgood en algemene literatuur en films en series, Paula is áltijd op de hoogte van al het boekennieuws, de nieuwste uitgaven en alles wat daar bij komt kijken. Esther schrijft voor ons over thrillers en Laurine behandelt young adults. Daarnaast kun je binnenkort ook (eenmalige) blogs van nieuwe gastbloggers verwachten. Spannend!

Ik hoop dat jullie nu een wat beter beeld hebben gekregen van mijn interesses 🙂 Reacties en meer vragen mag je altijd achterlaten, die zal ik dan zeker beantwoorden.