Queer Eye Seizoen 3 netflix review eerste indruk

Eerste indruk: Queer Eye S3

Oh jongens, Queer Eye. Ik heb echt honderd emoties bij iedere aflevering van deze make-over show, omdat het zó lief en ontroerend is. Maar voordat ik je overspoel met mijn liefde voor deze show, eerst even naar de feiten. Het derde seizoen staat nu op Netflix. Waar het in het eerste seizoen nog vooral (hetero) mannen waren die een make-over kregen, is dat in seizoen 3 wel anders. Er zijn wat meer specialere afleveringen, zoals een aflevering over twee zussen en een aflevering over een queer lesbische vrouw. Anyway: dit is mijn eerste indruk van dit nieuwe seizoen Queer Eye.

door Paula

Voor als je de show nog niet kent: hier gaat Queer Eye over

Ken je de show nog niet? Dan leg ik je dat even kort uit. Queer Eye is een make-over show waarin Jonathan, Karamo, Tan, Bobby en Anthoni iedere aflevering iemand onder handen nemen. Meestal is dat een (hetero)man, maar de deelnemers zijn steeds diverser. Welk gender, welke huidskleur of welke geaardheid iemand ook heeft – het komt allemaal voorbij. In elke aflevering wordt het verhaal van de deelnemer verteld, waarna de Fab 5 (de vijf mannen die ik net noemde) langskomt om diegene te helpen. Jonathan doet het haar en de make-up, Karamo houdt zich bezig met een psychologische aspect, Tan doet de kleding, Bobby het interieur en Anthoni zorgt voor eten en een gezonde leefstijl. Aan het einde is de deelnemer van binnen en van buiten verandert en aangemoedigd om beter voor zichzelf te zorgen of het leven iets anders aan te pakken. Maar de boodschap van elke aflevering is: je bent goed zoals je bent.

Queer Eye Seizoen 3 netflix review eerste indruk

Mijn eerste indruk van Queer Eye S3

Door de trailer, verwachte ik behoorlijk veel van dit nieuwe seizoen. Nog meer diversiteit vooral. De eerste aflevering is nog niet heel divers, maar wel erg leuk. We volgen een typisch witte Amerikaanse vrouw, die op een boerderij woont. Ze draagt vooral de camouflage kleding van haar man, houdt van jagen en werkt als gevangenisbewaker. We worden dus niet meteen in een bad van diversiteit gegooid, maar dat is bij bij Queer Eye wel vaker zo. Het begint meestal wat basic, maar naar mate de afleveringen vorderen worden de deelnemers steeds diverser. Op zich een prima opbouw, want zo blijf je wel kijken omdat je benieuwd bent wat er nog meer komt.

’Het begint meestal wat basic, maar naar mate de afleveringen vorderen worden de deelnemers steeds diverser’


Ik verwacht na deze aflevering dus nog wel een stuk meer en kijk vooral uit naar de aflevering waarin twee zussen een make-over krijgen. Ook de vijfde aflevering, over een zwarte lesbische vrouw, lijkt me heel mooi om te zien. Hoe dan ook, mijn eerste indruk is wel oké. Het is vooral fijn om de Fab 5 weer in actie te zien en dat ze nog steeds zo oprecht overkomen als altijd. Want het mag dan een Amerikaanse make-over show zijn, het is niet zo dat de show voortdurend hysterisch is en heel nep overkomt. Integendeel. Daar zit de kracht van de show juist in. Dat het oprecht is, liefdesvol en vooral inclusief. Iedereen doet mee, iedereen is goed genoeg. En daarom, mensen, moet je deze show kijken. Ook als je make-overs haat, want het gaat over zoveel meer dan dat. Afgesproken? Dan ga ik nu verder met de rest van S3.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 3

Meer Eerste Indruk-artikelen lezen? Dit vonden we onder andere van Sex Education, Baby, Riverdale S3 en Elité.